Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mai multe modele clasice Volvo, descoperite într-un showroom abandonat din Belgia, unde au stat zeci de ani

10 Septembrie 2022 - 14:18
Redacţia PiataAuto.md
O istorie cu neobişnuită a ieşit la iveală în Belgia, unde mai multe modele clasice Volvo au fost observate într-un showroom abandonat Volvo, unde par să fi fost uitate timp de câteva decenii.
Showroom-ul abandonat se află în apropiere de oraşul Francorchamps, oraş în care se află şi renumitul circuit Spa-Francorchamps. Localnicii s-au obişnuit să ignore clădirea nefuncţională, mai ales că de multe ori ea are parcate tot soiul de vehicule în faţă, şi lângă ea opresc doar cei care alimentează la staţia din apropiere. Dar un grup de vizitatori ai circuitului au observat maşinile de după geamurile prăfuite şi au început a întreba localnicii care e istoria acelor maşini suedeze şi a dealer-ului abandonat.
Şi s-a dovedit că nici măcar localnicii nu ştiu foarte exact detaliile, ci doar anumite evoluţii. Maşinile din interior sunt de la sfârşitul anilor 80, începutul anilor 90, şi se pare că la un moment dat o bancă a sigilat încăperea din cauza datoriilor mari ale companiei care gestiona showroom-ul. Ulterior, despre proprietarul companiei se spune că ar fi dispărut sau decedat, informaţiile fiind contradictorii printre localnici, iar banca a rămas împotmolită în proceduri birocratice de moşteniri şi transmiteri de drepturi până a putea să dispună de edificiu.
Anii au trecut şi se pare că până şi pe rafturile băncii dosarul a rămas prăfuit pe undeva, iar showroom-ul a rămas închis, pecetluit ca o capsulă a timpului. Iniţial, erau şi multe exemplare Volvo parcate în exterior, dar acestea ar fi fost luate în 2014 de către fiul fostului proprietar şi duse într-o direcţie necunoscută. Maşinile din interior, însă, au rămas neatinse.
Nu se ştie de când exact stau acele maşini în interior şi dacă sunt noi, dar e cert că de când există Google Maps cu Street View, acestea au fost surprinse în repetate rânduri stând în acelaşi loc, uitate în acelaşi showroom, cele mai vechi imagini care pot fi accesate azi datând cu 2009. Iar imaginile de dinainte de 2014 arată într-adevăr exemplare Volvo parcate şi în afară.
Aşadar, aceste maşini continuă a sta şi în prezent acolo, iar starea lor şi adevăratele motive depline ale acestei situaţii rămân a fi în mare parte o enigmă. Probabil până va îndrăzni cineva să încerce a deznoda nodul birocraţiei şi să pătrundă în interior pentru a vedea cât de noi şi de valoroase sunt acele exemplare clasice Volvo, uitate acolo de atâta amar de vreme!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter