Motocicletele cu ataş din Moldova s-au întrunit în week-end în Chişinău, la evenimentul 100 de ataşe

12 Septembrie 2022, 09:16
Ilie Toma
Dacă pasiunea pentru motociclete e considerată de unii drept una de nişă, atunci cea pentru motocicletele cu ataş este şi mai excentrică. Dar, pentru că în Moldova au existat decenii la rând motociclete cu ataş care erau parte din viaţa cotidiană, iar acestea au intrat în amintirile multora dintre noi, azi ele au un număr mai mare de pasionaţi decât în alte ţări. Iar evenimentul de ieri, numit 100 de ataşe, care a avut loc în Chişinău, demonstrează că pasionaţi de ataşe există în toate colţurile Moldovei, iar cultura de a le preţui a devenit mai frumoasă ca oricând.
La acest eveniment au fost binevenite toate motocicletele cu ataş, indiferent de vârstă, model şi stil de design. Prin urmare, le lângă Ural-urile clasice de demult, sau Jawa din aceleaşi perioade, au putut fi văzute şi Ural-uri contemporane, mai noi, dar şi alte mărci cărora li s-a ataşat ataşul prin imaginaţia proprietarului.
Şi la fel de curios a fost faptul că la evenimentul de ieri au fost proprietari de toate vârstele, din diverse regiuni ale ţării. Proprietarii mai tineri au devenit cumva o obişnuinţă la evenimente precum DGR, ei fiind cei care vor să evoce acele amintiri de demult într-o nouă formă. Dar prezenţa proprietarilor de o vârstă mai onorabilă e şi mai curioasă, întrucât mulţi dintre ei au şi fost cei care au exploatat cândva aceste motociclete ca un vehicul practic, de zi cu zi, iar acum şi-au dezvoltat o pasiune frumoasă şi rafinată pentru motocicletele cu ataş.
Aşadar, ieri au fost oameni din toate generaţiile, adunaţi la un loc de o pasiune comună. Şi au fost motociclete de toate vârstele, într-un eveniment mult mai deschis tuturor motocicletelor cu ataş.
Organizatorii şi-au dorit să adune 100 de ataşe. Ploaia din ajun i-a făcut reticenţi pe unii, însă, şi la eveniment au ajuns 56 de motociclete. Dar sunt oricum mai multe decât la ultimul eveniment din 2019, iar organizatorii spun că asta îi face să ţintească cele 100 de ataşe pentru evenimentul din anul viitor.
După ce au fost expuse în curtea Muzeului Naţional de Istorie, motocicletele au defilat pe străzile Chişinăului, iar de această dată au fost însoţite nu doar de o maşină de poliţie, ci şi de mai multe motociclete ale poliţiei. E drept, acestea au fost fără ataş, însă s-au potrivit oricum cu tabloul evenimentului.
Vezi mai jos mai multe imagini din curtea muzeului. Imaginile cu defilarea motocicletelor pe străzi le vom publica într-o relatare ulterioară cu galerie foto.
0
1,499
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!