Noua generaţie Honda Civic Type-R şi-a dezvăluit datele tehnice oficiale şi micile picanterii cu care-şi va delecta proprietarii

1 Septembrie 2022, 16:07
Redacţia PiataAuto.md
Încă din momentul debutului noii generaţii Honda Civic Type-R spuneam că aceasta lăsase neanunţată puterea şi performanţele exacte ale maşinii, deşi era clar că vorbim de o evoluţie a aceluiaşi motor clasic de 2,0 litri turbo, de pe generaţia precedentă, iar noi estimam că puterea de facto va fi cuprinsă între 300 şi 330 CP. Ei bine, astăzi japonezii au anunţat oficial datele tehnice ale noii generaţii Civic Type-R, iar puterea acesteia se cifrează la 315 CP în unităţi de măsură americane sau 319 CP în unităţi europene.
Cuplul maxim ajunge la valoarea de 420 Nm, iar linia roşie a turaţiilor porneşte de la 7.000 rpm. Honda anunţă că mai ales designul turbinei şi a canalelor aferente au fost modificate, iar pe lângă asta, motorul e răcit mult mai bine acum, datorită radiatoarelor mai mari şi a gurilor de ventilare mari. Aceste schimbări vor face diferenţa pe circuite sportive, acolo unde proprietarii entuziaşti de Honda Civic Type-R ar vrea să se aventureze cu el.
În general, modelul fascinează prin cât de multă atenţie a dedicat nu doar cifrei maxime de cai-putere, ci consistenţei cu care o poate livra pe circuit, de la frâne la răcire a motorului.
Pe lângă asta, o picanterie plăcută pe cadranele digitale de bord e funcţia de contorizare a timpului şi telemetria, foarte potrivită pentru alergările intense de circuit, când vrei să-ţi cronometrezi timpii fără a avea nevoie de un asistent pentru asta.
Noua generaţie Civic Type-R se bazează pe platforma noului Civic, aşa că a crescut în ampatament, dar a păstrat suspensia multilink spate. În general, maşina asta musteşte a performanţă din aia cu reţetă consistentă, de şcoală veche, aşa cum şi-ar dori-o cei mai înflăcăraţi fani de maşini japoneze performante.
Şi, apropo, datele tehnice anunţate acum sunt valabile pentru SUA, deocamdată, la folosirea benzinei cu cifră octanică 91. Judecând după faptul că în Europa până şi generaţia trecută dezvolta câţiva cai-putere în plus, am putea aştepta ca versiunea europeană a noii generaţii să ajungă către 325-330 CP.
0
1,100
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!