O nouă modificare de neînţeles, pe bulevardul Moscova din Chişinău, cu virare obligatorie la stânga, peste linia dublă

9 Septembrie 2022, 08:48
Redacţia PiataAuto.md
Ieri scriam că bulevardul Moscova din Chişinău s-a pricopsit cu noi marcaje rutiere şi indicatoare în apropiere de intersecţia cu strada Studenţilor, acolo unde una din benzi devine brusc delimitată de linie continuă şi obligă întoarcerea înapoi, fără vreun indicator în prealabil, iar ulterior, într-un loc nepotrivit, pus un alt indicator neclar de delimitare a circulaţiei pe benzi. Aseară, însă, un alt vizitator, locuitor al Chişinăului, a descoperit o altă perlă a celor care au desenat marcaje şi instalat indicatoare — o nouă modificare de neînţeles
Ceea ce se vede în imagine e una din ieşirile la bulevard, situată între străzile Miron Costin şi Matei Basarab. Anterior, aici linia dublă de pe bd. Moscova era întreruptă şi era permisă atât virarea la stânga spre această intrare, cât şi virarea la stânga din acest punct spre bulevard. Fireşte, virarea la dreapta era de asemenea permisă. Acum, însă, din motive de neînţeles, a fost instalat un indicator de virare obligatorie la stânga, când ieşi la bulevard, şi, respectiv, a devenit interzisă virarea la dreapta, într-o lispă totală de sens. Totul e şi mai absurd, dacă observăm că linia dublă separatoare a celor două sensuri de circulaţie de pe bulevard a devenit acum continuă, prin urmare virarea obligatorie la stânga poate fi făcută doar prin încălcarea obligatorie a marcajului.
Deci, efectiv ajungi în acest punct şi eşti obligat să încalci orice ai face — dacă mergi la dreapta, la stânga, dacă mergi înapoi pe un drum cu două sensuri sau dacă staţionezi. Cel mai probabil, drumarilor li s-a epuizat stocul de indicatoare cu virare obligatorie la dreapta şi s-au gândit că se poate monta şi unul cu virare la stânga. Renumitul deviz „Merge şi aşa!” o fi intrat în acţiune, doar că asemenea lucrări în mod normal trebuie supervizate de autorităţile locale, nemaivorbind de schemele de indicatoare rutiere, care se aprobă de poliţie.
0
3,237
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!