Pe traseele din Moldova au fost instalate 15 camere noi de monitorizare a intensităţii traficului

13 Septembrie 2022, 14:11
Redacţia PiataAuto.md
Administraţia de Stat a Drumurilor a anunţat astăzi că a finalizat instalarea pe traseele din Moldova a 15 camere video noi de monitorizare a intensităţii traficului. Aceste camere nu vor măsura viteza, dar vor putea evalua traiectoria de deplasare în timp real, numărând totodată şi numărul de vehicule şi tipul lor.
Evaluarea traiectoriei poate fi utilă autorităţilor pentru anumite vehicule date în căutare, deşi ASD nu menţionează prea mult despre acest aspect. Însă partea de monitorizare a intensităţii traficului ar trebui să-i ajute pe cei de la ASD să aibă priorităţi mai corecte pentru deciziile de reparaţii ale drumurilor şi investiţii în infrastructură.
Noi camere video, dar şi softul de monitorizare, vin din Cehia. Acest soft va genera zilnic date statistice, iar statisticile cumulate ulterior ar trebui să ducă la decizii mai corecte despre amploarea, localizarea şi tipul lucrărilor de infrastructură necesare. Spre exemplu, în zonele de trafic sporit sau trafic mai greu, s-ar putea decide aplicarea unor soluţii mai durabile şi mai scumpe, iar datele statistice vor servi drept argument pentru asemenea eventuale decizii.
Pentru achiziţionarea echipamentelor s-au cheltuit 1,8 milioane de lei din Fondul Rutier, iar ASD intenţionează să instaleze asemenea camere pe toate traseele naţionale.
1
1,589
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!