Poliţiştii din Germania au tot urmat îndeaproape un vitezoman cu Audi pe o distanţă de 10 km cu o maşină civilă până l-au oprit

9 Septembrie 2022, 15:26
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania raportează un caz interesant de urmărire şi pedepsire a unui vitezoman cu Audi, într-o manieră despre care mulţi ar putea spune că ea însăşi a provocat şi perpetuat încălcarea. Totul s-a propus în noaptea de duminică, 4 septembrie, dar poliţia a comunicat abia ieri despre documentarea cazului.
Astfel, o patrulă a poliţiei, mascată într-o maşină civilă, a văzut un Audi A7 pe traseul B466 din regiunea Weissenburg-Gunzenhausen, care părea să meargă cu viteză mai mare decât limita legală, or, drumul nu era o autostradă, ci un traseul extraurban, cu limite de viteze şi mai restrictive în unele regiuni.
Poliţia l-a urmat, însă, şi chiar dacă s-a convins cu radarul său că tânărul şofer de 22 de ani depăşea viteza legală, nu l-a oprit imediat, ci l-a urmat îndeaproape. Şoferul de Audi a devenit astfel şi mai motivat să gonească, şi a recurs în repetare rânduri la depăşiri ale altor maşini şi la depăşiri mari de viteză. Poliţia cu maşina civilă a făcut acelaşi lucru, la distanţă relativ mică, urmându-i stilul de condus. Toată această urmare a durat pe o distanţă de peste 10 kilometri, recordul de depăşire de viteză a fost de 137 km/h într-o zonă limitată la 70 km/h.
Abia după 10 kilometri de zădărâre şi filmare continuă, poliţia a decis să aprindă luminile mascate, cu rol de girofar, şi să-l tragă pe dreapta pe şoferul de Audi. Acesta s-a ales cu o anchetă sofisticată, din cauza încălcărilor succesive, documentate pe parcursul a atâta timp şi distanţă. Poliţia menţionează că tânărul a rămas fără permis de conducere, riscă o amendă de minim 1.200 euro pentru încălcările directe de viteză şi o penalitate ce urmează a fi decisă de magistraţi pentru că succesiunea sa şi maniera de condus denotă punere în pericol cu intenţie a securităţii traficului.
0
31,616
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!