Regia Transport Electric Chişinău a cumpărat maşini electrice care vor asista logistica parcurilor de troleibuze

26 Septembrie 2022, 10:14
Redacţia PiataAuto.md
Regia Transport Electric Chişinău, cea care gestionează întreg transportul public pe bază de troleibuze din capitala Moldovei, anunţă că a cumpărat 4 automobile electrice Renault Kangoo ZE, pe care le va folosi la operaţiunile logistice zilnice ale celor 3 parcuri de troleibuze din Chişinău.
Maşinile electrice cumpărate de cei de la RTEC au baterii de 33 kWh capacitate, iar această cifră, conform celor comunicate de RTEC, asigură o autonomie de doar 120 km în regim normal de exploatare şi 80 km în cel mai intens regim. Se vede că cei de la RTEC au luat la bază cei mai sceptici parametri posibili, întrucât pe site-ul oficial Renault aceeaşi baterie de 33 kWh anunţă o autonomie de 270 km în ciclu teoretic NEDC şi până la 200 km în viaţa reală.
Am contactat Regia pentru a afla unde vor fi încărcate maşinile electrice, or, o regie de transport electric ar trebui să poată cu uşurinţă să-şi organizeze prize de încărcare pe teritoriul propriilor parcuri. Supoziţia s-a confirmat, maşinile vor fi alimentate la prize puternice de 230V din parcurile de troleibuze, o încărcare completă fiind estimată a dura până la 6 ore.
0
1,449
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!