Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Scania anunţă punerea în operare a primului camion electric din România, care va livra produse alimentare

25 Septembrie 2022 - 10:42
Redacţia PiataAuto.md
Despre camioanele electrice vorbim tot mai des în ultimul timp, iar Scania are deja două modele curente, vândute deocamdată în număr limitat şi urmărite în modul în care reuşesc să se descurce în viaţa reală. Despre asemenea camioane electrice antrenate la tot soiul de munci din regiunea scandinavă am vorbit frecvent în ultima jumătate de an, iar acum Scania anunţă şi primul camion electric pus în operarea cotidiană în România.
Camionul din România e un Scania 25P, iar despre un asemenea camion electric anunţam anterior că e antrenat în serviciul poştal al Norvegiei, pe insula Svalbard, cea mai nordică insulă locuită a planetei.
Foto: Camionul electric Scania de pe insula Svalbard

De asemenea, un alt camion Scania 25P cu o remorcă specială cu mai multe punţi şi masă totală de 64 tone a fost pus în serviciul unei companii din industria chimică din Suedia în această iarnă, operând prin drumuri nordice înzăpezite.
Foto: Camionl electric Scania de 64 tone din Suedia

Camionul Scania 25P din România va avea o sarcină mult mai simplă de îndeplinit şi nu va mai necesita o urmărire specială. Acesta va transporta produse alimentare către hypermarket-uri din reţeaua Lidl, fiind inclus în flota unei companii de transport, pe nume Blue River.
Camionul electric Scania 25P livrează 313 CP în regim standard şi 400 CP în regim scurt de overboost. Cuplul maxim standard e de 1.300 Nm, iar cel în regim de overboost e de 2.200 Nm. Camionul poate beneficia de două mărimi a seturilor de baterii, de 165 kWh, sau de 300 kWh, în cazul bateriei mai mari autonomia ajungând până la 250 km.
Camionul din România a beneficiat de setul mai mare de baterii, de 300 kWh, format din 9 baterii. Acestea pot fi încărcate cu o putere de până la 130 kW. Se pare că primul camion electric operează în România, de fapt, din iulie 2022, însă anunţul oficial a fost făcut abia acum, în septembrie. Scania anunţă autonomia sa nu va fi suficientă pentru munca de întreaga zi, aşa că va fi nevoie de o încărcare intermediară pe parcursul zilei.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter