Şofer de camion din Belarus, reţinut de poliţia din Germania după ce a fost surprins conducând beat, pe traiectorii haotice, pe autostradă

28 Septembrie 2022, 15:50
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania raportează despre un caz neobişnuit, produs în seara zilei de luni, pe autostrada A9 în direcţia Munchen. Un camion a fost văzut de mai mulţi şoferi circulând pe autostradă pe traiectorii haotice, iar în scurt timp acesta a fost observat şi de o patrulă de poliţie. Suspectând că şoferul e în stare avansată de ebrietate, poliţia a încercat să-l îndrume spre cea mai apropiată zonă de parcare pentru camioane, însă şi acolo acesta a manevrat cu greu.
Şoferul s-a dovedit a fi originar din Belarus, iar poliţiştii au fost consternaţi de cât de beat era acesta, abia reuşind să vorbească, nemaivorbind de echilibru sau coordonare de mişcări. I-au făcut un test pe loc şi au constatat o alcoolemie uriaşă de peste 2 promile.

În rezultat, şoferul a fost reţinut, fiind obligat să dea şi un test de sânge. Şoferul e anchetat penal pentru fapta sa, permisul de conducere i-a fost retras şi îşi aşteaptă sentinţa, care va fi pronunţată de un magistrat. În Germania, condusul în stare de ebrietate avansată e pedepsit mult mai dur în cazul şoferilor profesionişti, aceştia riscând şi închisoare de până la 1 an, iar în cazul în care poliţia demonstrează că viaţa şi sănătatea altor persoane a fost pusă în pericol în mod direct, termenul de închisoare poate ajunge până la 3 ani. Alcoolemia şoferului din Belarus îl încadrează în cea mai severă categorie a acestor reglementări legale.
0
1,391
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!