Şoferii care nu vor opri la trecerile de pietoni vor primi amenzi mai mari şi pot rămâne fără permis de conducere în Moldova

17 Septembrie 2022, 10:07
Redacţia PiataAuto.md
În ultima sa şedinţă, parlamentul Republicii Moldova a adoptat mai multe modificări la Codul Contravenţional, cea mai mare atenţie atrăgând-o modificările ce ţin de viteza excesivă. Totuşi, o modificare la fel de importantă ţine de sancţionarea mult mai dură a şoferilor care nu acordă prioritate pietonilor şi cicliştilor.
Astfel, până acum articolul 238 al codului contravenţional, alineatul 3, stipula că neacordarea de prioritate pietonilor sau cicliştilor se sancţionează cu amendă de 900 la 1.500 lei şi 4 puncte de penalizare. După intrarea în vigoare a modificărilor la codul contravenţional, aceeaşi încălcare va fi sancţionată cu amendă de la 1.500 la 1.800 lei şi aplicarea a 5 puncte de penalizare. Doar că, pe lângă asta, în codul contravenţional a mai fost inclus un punct, 3 prim, ce stipulează pedeapsa pentru încălcarea repetată pe parcursul unui an.
Astfel, şoferii care vor fi prinşi neacordând prioritate pietonilor şi cicliştilor a doua oară în decursul a 12 luni calendaristice de la prima încălcare, vor primi o amendă cuprinsă între 2.250 lei şi 2.500 lei şi, cel mai important, acestora le va fi suspendat dreptul de a conduce pe un termen de la 30 la 45 zile. Iar suspendarea nu este ca o alternativă la amendă, ci o măsură complementară obligatorie. Deci, a doua încălcare la trecerile de pietoni într-un an va însemna obligatoriu să rămâi fără permis de conducere în Moldova!
Amintim, că modificările au fost votate în prima lectură de parlament, după care urmează votul în a 2-a lectură şi publicarea în Monitorul Oficial, după care acestea vor intra în vigoare.
0
2,379
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!