Tesla a publicat imagini cu versiunea de producţie a camionului electric Semi, dezvăluind interiorul şi mai multe date tehnice

1 Septembrie 2022, 10:46
Redacţia PiataAuto.md
După ani în care a tot fost promis şi după mai mult de un an în care camioane în versiune pre-producţie au fost testate în regim beta de clienţi, Tesla se apropie de momentul în care lansează în producţia largă camioanele electrice Tesla, iar de curând producătorul american a dezvăluit noi imagini cu versiunea de serie a acestuia, atât la exterior, cât şi interior, făcând publice totodată mai multe date tehnice neanunţate anterior.
Aşadar, faţă de prototipuri, camionul de serie a primit mânere clasice pe uşi în locul butoanelor, dar şi o revizuire a spaţiului vitrat lateral. Au apărut, de asemenea, oglinzi masive clasice, care vor oferi un vizor tradiţional, dar care au încorporate şi camere în ele.
La interior, volanul e aşezat pe centru, şi are două display-uri mari prin părţi, iar câte un sector din acele display-uri poate afişa imaginile oglinzilor retrovizoare.
Şoferul va avea o consolă centrală în partea dreaptă, dar, efectiv, datorită formei camionului cabina îi va oferi mai puţin loc, doar cât să-l înconjoare, fără spaţiu pentru un eventual pasager, decât dacă acesta ar lua loc în spatele banchetei şoferului. În schimb, această formă oferă un coeficient aerodinamic mai bun camionului, foarte important pentru un vehicul cu propulsie electrică.
Consumul camionul electric va fi de sub 2 kWh per milă, ceea ce înseamnă sub 124 kWh/100 km. Dacă e să comparăm cu un SUV electric , care consumă de obicei 20-26 kWh/100 km, camionul va indica un consum de 5-6 ori mai mare. În lumea motoarelor diesel, un camion eficient poate scoate consumuri de 22-28 litri/100 km, iar dacă luăm un SUV diesel mare drept comparaţie, care consumă 8-11 litri/100 km, atunci camionul consumă de circa 2,7-3 ori mai mult. Totuşi, în materie de costuri, Tesla estimează că preţul per kilometru va fi de circa 2,5 ori mai mic decât al unui camion diesel.
Versiunea cu cea mai mare autonomie a camionului Tesla va putea oferi 800 km de parcurs cu un singur plin, iar o reîncărcare până la 70% va dura circa 30 minute la superchargere Tesla.
Complet încărcat, Tesla Semi va putea accelera de la 0 la 60 mile (96 km/h) în 20 secunde şi promite să poată menţine uşor viteze de autostradă chiar şi pe porţiuni de urcări accentuate. Propulsia camionului va fi asigurată de 3 electromotoare, care vor propulsa cele două axe spate.
0
1,156
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!