Tesla anunţă un recall a peste 1 milion de automobile, însă rezolvarea problemei vine pe cale digitală

26 Septembrie 2022, 11:21
Redacţia PiataAuto.md
Autoritatea de supraveghere a siguranţei traficului din SUA a anunţat un recall de siguranţă iniţiat de Tesla, care cuprinde peste 1,1 milioane de vehicule ale tuturor celor 4 modele curente aflate în producţie. Însă, pentru că atât de multe lucruri sunt digitalizate la Tesla, şi această rechemare de service va fi făcută digital, de la distanţă, fără necesitatea ca maşinile să se deplaseze propriu-zis la un service.
Problema care a generat recall-ul vine de la geamurile faţă ale maşinilor, care se închid cu o viteză prea mare şi pot prinde degetele şoferului şi pasagerului. Aceste geamuri au un sistem de siguranţă, care permite detectarea obstacolelor şi oprirea, însă, din cauza vitezei şi forţei cu care se închid, e foarte posibil ca acestea să nu reuşească să se oprească şi din această cauză să rănească degetele.
Astfel, rezolvarea problemei va veni sub forma unei actualizări de soft, pe care maşinile o vor primi de la distanţă, iar această actualizare va reduce un pic viteza cu care sunt închise geamurile.
Totodată, nu putem să nu amintim aici de suspiciunile asupra liniilor de soft ale celor de la Tesla, descoperite recent de un hacker, care identificase condiţii separate de cod, pregătite special pentru testele de siguranţă. În urma acelor declaraţii, autoritatea australiană a demarat o investigaţie pentru a înţelege dacă acele linii de cod ar putea determina un comportament diferit al maşinilor Tesla la testele de siguranţă, pentru a primi rezultate mai bune. Recall-ul de acum cu actualizarea trimisă celor 1,1 milioane de maşini va scrie o nouă versiune de soft, deci. Nu putem spune dacă ea va afecta sau nu acele rânduri descoperite recent, însă cu siguranţă coincidenţa va fi privită sceptic de mulţi critici ai mărcii. În acelaşi timp, modelele Tesla fac în mod regulat actualizări, prin urmare o eventuală manipulare putea fi făcută, cel mai probabil, şi fără anunţarea acestui recall.
0
838
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!