Un Ford Mustang GT din perioada rătăcirii modelului, cu 5,0 V8 sub capotă şi parcurs mic, scos la vânzare în SUA la preţ derizoriu

9 Septembrie 2022, 21:19
Ilie Toma
Când vorbim de Ford Mustang, majoritatea pasionaţilor auto privesc cu admiraţie atât la modelele actuale şi la generaţia precedentă, produsă după 2004, cât şi la modele clasice din anii 60 şi 70. Dar după succesul fulminant din primele decenii de carieră, Ford Mustang a avut o perioadă de rătăcire, în care designul şi identitatea sa păreau să fi trădat alura iniţială, şi pierduseră busola pentru orientare. Ei bine, un Mustang tocmai din acea perioadă, cu un parcurs infim, a fost scos la vânzare în SUA şi, în ciuda motorului V8 de sub capotă şi a stării impecabile, preţul e extraordinar de mic.
E un Ford Mustang din 1990, din ceea ce pasionaţii numesc a treia generaţie, dar după facelift. Acel facelift a vrut să-l modernizeze, în stilul de la sfârşitul anilor 80, şi întrucât Ford reuşise să obţină mai multe succese cu Sierra în Europa şi cu Thunderbird în SUA, designerii au aplicat o parte din stilul acelor modele şi pe Mustang. Dar au reuşit doar să-l aplatizeze ştergându-i şi cei „4 ochi” din farurile anterioare şi transformându-l pe Mustang într-o maşină care putea trece pe drum fără s-o observe nimeni. Iar asta însemna o sentinţă curată pentru Mustang.
Tehnic vorbind, maşina avea un V8 imens de 5,0 litri sub capotă. Doar că acesta era relaxat, ca multe alte V8-uri americane din anii 80, şi scotea doar 203 CP. Acest Mustang nu era, deci, tocmai o maşină puternică, trădându-şi strămoşii şi la acest capitol.
Nici interiorul nu sărea în evidentă cu nimic fabulos, poate doar cu culorile stridente de pe această versiune decapotabilă. Volanul aminteşte mai degrabă de un Land Rover, iar comenzile şi butoane par simpliste de tot.
Pe deasupra acest exemplar din SUA are doar 37 mii mile parcurse, deci echivalentul a circa 60 mii km.
Să fi fost un Mustang de după 2004 cu asemenea parcurs, sau unul din anii 60 sau 70, maşina asta valora o avere. Însă cu acest design, nimeni nu se prea avântă după asemenea Mustang-uri. Aşa că maşina asta, scoasă la licitaţie acum în SUA, are cea mai mare miză oferită pe ea de doar 7.000 dolari până la ora redactării acestui articol.
Un preţ derizoriu, deci, pentru un Mustang, care, oricât de neacceptat ar fi în formele sale, are tot un V8 imens sub capotă, tot tracţiune spate şi tot reprezintă o epocă!
0
2,098
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!