Un Mitsubishi Lancer X din România a venit la RAR cu un eleron uriaş, făcut manual, pentru a-l omologa

23 Septembrie 2022, 15:33
Redacţia PiataAuto.md
Inspectorii de la Registrul Auto Român (RAR) Tulcea au avut parte astăzi de o adevărată surpriză când poarta le-a fost trecută de un Mitsubishi Lancer X, cu un spoiler uriaş montat în spate, pe portbagaj. Proprietarul a venit special pentru omologarea acestui element nou de pe caroseria maşinii sale, element care a fost creat artizanal.
Eleronul imens e mai lat decât maşina şi are toate şansele să atingă vehiculele alăturate. Acesta a fost creat prin tăierea directă a fierului şi fixat prin buloane şi piuliţe, atât piese între ele, cât şi întreg eleronul de portbagaj. S-au făcut găuri cu burghiul în capacul portbagajului, atât în partea superioară, cât şi cea posterioară.
Partea plată, de sus, a spoiler-ului are şi un unghi de înclinare mare, ceea ce ar trebui, în teorie simplistă, să creeze forţă de apăsare mare pentru puntea spate. Cât de eficientă e construcţia în realitate — va rămâne o enigmă.
Inspectorii RAR au fost profund impresionaţi de construcţia ambiţioasă de pe acest Mitsubishi. E ceva inedit cu siguranţă. Însă asta nu i-a convins să-l şi omologheze, aşa că maşina a primit refuz de la omologare, iar proprietarul e obligat să demonteze construcţia deocheată de pe maşina sa, dacă vrea să circule pe drumurile publice.
0
13,383
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!