Un camion GAZ-52, care a stat 36 de ani în garaj şi mai are sigiliile de uzină pe el, scos la vânzare acum la preţ exorbitant

7 Septembrie 2022, 21:13
Redacţia PiataAuto.md
Probabil prima întrebare a multora dintre noi, cei care-şi mai amintesc vizual de acest camion sovietic, este de ce vorbim de GAZ-52 şi nu GAZ-53? Ei bine, răspunsul e mai puţin ştiut, cele două modelele fiind aproape identice vizual, având cabină identică, iar diferenţa făcând-o sarcina pe care o puteau transporta — 2,5 tone pentru GAZ-52 şi 3,5 tone pentru GAZ-53 sau chiar 4 tone pentru o variaţie a lui. Au şi fost lansate la un an distanţă, în 1961 şi 1962, fiind produse până la începutul anilor 90.
Ei bine, un asemenea GAZ-52, fabricat în 1986, a rămas înţepenit în garajul său după ce a fost livrată de la fabrică. A parcurs doar 22 km şi mai are pe ea toate sigiliile de uzină, cu excepţia celui de la uşa şoferului şi capotă, de unde a fost scurs lichidul din radiator, pentru păstrare.
Timp de 36 de ani, camionul a stat complet neatins, având pe el şi urmele de lubrifiant de uzină, şi etichetele iniţiale. Până şi bateria camionului e fabricată în 1986, la fel ca şi anvelopele originale, care s-au păstrat într-o stare aparent foarte bună.
Sub capotă e motorul standard de pe aceste camioane, de 3,5 litri, cu 6 cilindri în linie. Motorul dezvolta doar 75 CP şi 206 Nm. Motorul e cuplat la o cutie de viteze cu 4 trepte.
Acum camionul a fost scos de la păstrare şi a trecut printr-o spălare şi împrospătare, fiind scos la vânzare în Rusia, împreună cu toate actele originale şi cărţile care veneau la pachet cu el. Preţul cerut pe el, însă, e absolut exorbitant, fiind de 10 milioane de ruble, echivalentul a circa 160.000 euro la cursul actual!
0
82,096
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!