Un prototip neştiut Buick, care pare copiat de pe Audi A2, a ieşit la iveală acum

7 Septembrie 2022, 14:42
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că Buick a dezvoltat la un moment dat un prototip pe care a decis să nu-l mai arate public, singurii care l-au văzut fiind designerii şi inginerii şi care l-au testat. Şi, la cât de necioplit arată, decizia de a nu-l mai arăta nimănui pare foarte inspirată.
Formele maşinii par o copie neîndemânatică a lui Audi A2, model care făcuse senzaţie în lumea auto la momentul apariţiei sale printr-un concept nou de caroseriei, prin greutate redusă datorită aluminiului şi prin motoare ultra-eficiente, cu consum de până la 2,9-3,0 litri/100 km. Şi se pare că şi Buick a analizat ideea de a crea ceva similar, mizând că ar putea convinge americanii cu o maşină atât de eficientă.
Maşina are emblema Buick pe ea, dar nu are şi un nume oficial. Cadranele de bord sunt de origine italiană, şi sunt indicate în kilometri, fapt care aminteşte de alianţa de colaborare dintre GM şi Fiat din jurul anilor 2000. Interiorul e unul minimalist şi bugetar, chiar, venind în contradicţie cu alura premium pe care o are Buick în SUA.
Maşina are un motor de 1,5 litri sub capotă, pe benzină, cuplat la o cutie manuală cu 5 trepte. Nu e clar despre ce motor ar fi vorba şi nici datele tehnice nu mai sun cunoscute azi. Maşina a ajuns în mâinile unei companii de maşini de colecţie, care spune că în total au fost construite 3 asemenea maşini, una cu emblemă Buick şi altele două cu emblemă Chevrolet, cele două fiind distruse şi doar asta supravieţuind.
Prototipul Buick are 239 km parcurşi, dar nu a fost omologat vreodată şi prin urmare rămâne a fi doar un prototip, care nu poate fi admis să circule pe drumurile publice. După cum afirmă cei care l-au descoperit, acesta a staţionat conservat vreme de 18 ani în depozitele celor de la Buick, fiind pus şi dat uitării. Iar fanii adevăratelor Buick or spune cu siguranţă că un asemenea model nu şi-ar fi găsit niciodată locul în gama de modele de serie a mărcii lor preferate.
0
1,071
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!