Un şofer cu un BMW Seria 3 din Ungaria, scos de poliţie de pe o autostradă din Germania pentru că tracta o barcă de aproape 4 tone după el

2 Septembrie 2022, 15:58
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania a raportează despre un caz produs acum câteva zile pe autostrada A3 din Germania, unde o patrulă a observat un BMW Seria 3 decapotabil, din generaţia E36, tractând o remorcă pe care era amplasată o barcă vizibil mult prea mare faţă de talia maşinii. Poliţia a escortat maşina până la prima ieşire de pe autostradă, iar acolo au descoperit că situaţia era şi mai gravă.
Barca transportată cântărea peste 3,5 tone de una singură, iar remorca, cu tot cu greutatea proprie, se apropia de 4 tone. Problema e că remorca nu avea frâne, deci e din categoria mult mai uşoară, care are nevoie de vehicul mai greu pentru a putea fi menajată corect. BMW-ul, însă, avea masa maximă de tractare de 600 kg. Un asemenea BMW cântăreşte între 1.300 şi 1.400 kg, în funcţie de motorizare, deci, nici dacă remorca ar fi avut frâne, tractarea unei remorci de 3,5-4,5 tone nu ar fi permisă. Iar în acest caz, o maşină de 1,3 tone tracta aproape 4 tone într-o remorcă fără frâne! Aici, fireşte, nu putem să nu ne amintim de accidentul cu VW Passat şi remorca sa din România.
Ei bine, paradoxul e că şoferul de BMW, oprit de poliţia din Germania, se pornise din Belgia aşa şi se îndreptate spre Ungaria, deci avea intenţia unui drum foarte lung într-o asemenea stare. Pe lângă asta, remorca nu era nici măcar înmatriculată şi avea fixat un număr nevalabil pe ea, fără acte. Iar ca buchetul de încălcări să fie complet, şoferul nu avea permis pentru vehicule cu remorcă.
Acesta s-a ales cu un întreg pachet de amenzi — pentru supraîncărcare, pentru condus fără permis de categoria corectă, pentru condus al unui vehicul cu număr de înmatriculare fals, pentru condus a unui vehicul fără asigurare şi înmatriculare. Fireşte, i s-a interzis şi să-şi continue drumul într-o asemenea formă.
1
55,845
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!