Un şofer din Spania şi-a făcut carieră din a pleda vinovat de încălcări rutiere în locul altor şoferi

26 Septembrie 2022, 13:43
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia spaniolă a rămas consternată să descopere că un şofer şi-a făcut o adevărată carieră din a pleda vinovat de cele mai variate încălcări rutiere în locul altor şoferi, în decursul unei perioade lungi de timp. Bărbatul a reuşit să-şi ia asupra sa încălcările a aproape 100 de şoferi până a fost prins de autorităţi.
Poliţia a devenit suspicioasă pentru prima dată încă anul trecut, după ce urmărise un motociclist cu cască pe insula Mallorca. Motociclistul refuzase oprirea la un filtru al poliţiei şi a fost la un pas de a lovi cu motocicleta un poliţist. Un echipaj l-a urmărit, însă nu l-a ajuns. Totuşi, având numerele de înmatriculare, poliţia pregătea deja actele pentru pedepsirea proprietarului, când la secţia de poliţie a venit un bărbat de origine armeană şi a declarat că el a fost cel care conducea motocicleta şi vrea să-şi recunoască vina. Situaţia părea bizară, mai ales că armeanul nu avea nici măcar permis de conducere pentru motocicletă, avea o sumă imensă de punte de penalizare la cazierul său şi înregistrările oficiale arătau că acesta nici nu fusese prezent pe Mallorca în ziua acelei urmări. Aşa că autorităţile au început a investiga cazul, ancheta durând un an.
Ceea ce au descoperit poliţia şi autorităţile responsabile de urmărirea traficului a fost o istorie cu totul neobişnuită. Acesta îşi asuma cu regularitate încălcări rutiere, de fiecare dată pretinzând că a condus vehicule înregistrate pe alte nume, şi-şi lua asupra sa amenda şi punctele de penalizare. În Spania, şoferii începători au la start 8 puncte în mod implicit, iar cei cu experienţă — 12 puncte. Pe măsură ce aceştia comit încălcări, punctele de scad, iar când ajung la zero, permisul de conducere e suspendat. Şoferul armean avea permisul demult suspendat, iar balanţa sa de puncte ajunsese la -321.
Poliţiştii au descoperit că şoferul îşi reclama serviciile pe un site de anunţuri şi propunea să-şi iar vina asupra sa, ca adevăraţii făptaşi să scape de punctele de penalizare. Autorităţile spun că acesta primea între 100 şi 200 euro pentru fiecare punct de penalizare, prin urmare, pentru cele 321 valide, asumate în locul a peste 100 de şoferi, acesta ar fi încasat peste 50 mii euro.
Analiza cazurilor a mai relevat lucruri curioase. Acesta avea două cazuri recunoscute ca fiind comise în aceeaşi zi, la distanţă de jumătate de oră, produse la 800 km depărtare unul de celălalt. În peste 10 cazuri, el recunoştea că a condus motociclete cu viteză excesivă, deşi imagine de radar indicat faptul că motocicletele erau conduse de femei. Acum şoferul carierist de puncte va trebui să răspundă în faţa legii pentru fraudarea sistemului.
0
1,554
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!