(VIDEO) Accident evitat pe traseul Leuşeni-Chişinău, într-o intersecţie cu risc sporit, datorită reacţiei excelente a unui şofer

21 Septembrie 2022, 09:28
Redacţia PiataAuto.md
Traseul M1 Leuşeni-Chişinău e unul din cele mai circulate din ţară, asigurând conexiunea principală a traficului de automobile şi camioane din Chişinău spre cea mai tranzitată vamă cu România. În mare parte, traseul ocoleşte localităţile, dar are şi câteva intersecţii, una din cele mai periculoase fiind chiar în apropiere de capitală, cu traseul R6, care leagă traseul M1 de R3, în zona Ialoveni. Anume aici se întâmplă adeseori accidente grave, iar un incident recent, evitat la limită, arată elocvent şi de ce se produc accidente atât de des aici.
Video-ul ne-a fost expediat la redacţie de către un vizitator, care e şi şoferul autor al filmării. Acesta circula cu maşina sa în direcţia spre Chişinău, pe traseul M1, iar în această intersecţie traseul M1 e drum cu prioritate, în timp ce traseul R6 e drum secundar. Cei care vor să vireze dreapta de pe M1 pe R6 au o intrare separată, iar cei care vor să vireze stânga de pe R6 pe M1 au şi ei o cale dedicată.
Totuşi, unii şoferi sunt puşi în dificultate de marcajele parţial şterse sau de schema mai complicată a intersecţiei. Aşa a făcut şi şoferul unui Ford Transit, care a mers în zona intersecţiei de unde ar fi trebui să vireze doar la dreapta pe M1, însă acesta a întors spre stânga, fără a se asigura, ieşind astfel în faţa traficului de pe M1 şi a maşinii cu camera de bord din video-ul de mai jos. Doar reacţia excelentă a şoferului şi o manevră de frânare cu evitare concomitentă ca-n testul elanului au salvat situaţia de la un accident.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
6,908
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!