(VIDEO) Cea mai ieftină maşină electrică din China, de doar 3.600 euro, a fost transformată într-un SUV 6x6 în formă de protest

14 Septembrie 2022, 15:59
Redacţia PiataAuto.md
Acum aproape doi ani, în China a fost lansată o maşină electrică simplă, cu design rectangular, dar cu inginerie dezvoltată de SAIC şi General Motors şi cu autonomie cuprinsă între 120 km şi 170 km, în funcţie de versiune. Partea şi mai impresionantă e că la momentul lansării maşina, pe nume Wulling Hong Guang Mini EV, costa echivalentul a doar 3.600 euro, sumă care a mai oscilat între timp din cauza diferenţelor de curs şi a reducerii de subsidii guvernamentale. Dar maşina a devenit între timp cel mai popular model electric din China, cu vânzări extraordinare.
Foto: Maşina standard

Fiind atât de îndrăgită, ea a generat şi un val de admiraţie, iar unii pasionaţi s-au şi aventurat să exploreze cu tot soiul de modificări şi variaţii. Totuşi, în momentul când subsidiile guvernamentale pentru maşinile electrice s-au redus, fiind impusă o lungime minimă a maşinii pentru un nivel mai mare de susţinere din partea statului, mulţi pasionaţi au început a distribui imagini modificate, în care alungeau intenţionat maşinuţa electrică, sugerând că aşa s-ar putea califica.
Un atelier pe nume YiChe Garage, însă, a decis să meargă mai departe decât imaginile digitale şi a decis să construiască întâi un Wulling de 5 metri lungime, care să satisfacă cerinţele oficiale. Acea maşină avea uşi uriaşe şi adăpostea 9 oameni la interior.
Dar acum el a construit şi un Wulling 6x6, pentru a arăta cât de absurd e să impui o lungime minimă maşinilor electrice, care pot benefica de susţinere mai mare, atât timp cât o maşină mai compactă e mai eficientă şi mai raţională.
Dar transformarea a lipsit maşina de sistemul său de propulsie electrică, întrucât caroseria a fost pusă pe cadrul unui pick-up Great Wall. Şi asta e o formă de protest, or, maşina iniţială avea 17,7 CP şi avea nevoie de o baterie de doar 9,2 kWh, tocmai pentru că era compactă şi eficientă.
Deci, o formă de protest foarte ingenioasă din partea chinezului care a creat vehiculul. Vezi întreaga maşină, descrisă în detaliu, în video-ul de mai jos.
0
2,510
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!