(VIDEO) Cinci dueluri la rând între Bugatti Chiron şi Tesla Model S Plaid dau motive de a medita la viitorul electric

20 Septembrie 2022, 12:32
Redacţia PiataAuto.md
Bugatti Chiron e maşina care întruchipează vârful absolut al complexităţii şi performanţei motoarelor cu ardere internă, motorul său W16 fiind inima acestei inginerii. Pe de altă parte, Tesla Model S Plaid e deocamdată maşina electrică ce reuşeşte cele mai rapizi acceleraţii dintre cele vândute pe larg publicului, dacă nu luăm în calcul Rimac Nevera.
Totuşi, Rimac e firesc să fie mai rapid ca Bugatti Chiron, întrucât are aproape 2.000 CP, faţă de 1.500 CP ai lui Bugatti. Tesla Model S Plaid, însă, are 1.020 CP, aşa că teoretic nu e în avantaj. Ambele maşini au tracţiune integrală, dar Tesla nu are o cutie de viteze şi beneficiază de cuplu instantaneu, în timp ce Bugatti are o cutie şi mai are şi patru turbine, care trebuie să ia turaţii pentru a livra randament maxim. Totul se întâmplă rapid, însă e incomparabil cu viteza luminii care circulă spre electromotoarele Tesla.
Aşa că Tesla învinge, chiar şi la startul din mişcare, ceea ce e bizar şi trist în acelaşi timp pentru pasionaţii de motoare cu scânteie şi ardere internă. Cele cinci duelul arată o situaţie în care acceleraţia iniţială e de partea lui Bugatti, inevitabil. Şi mai arată că peste câteva secunde Tesla îşi temperează acceleraţia, iar Bugatti ar putea domina de aici încolo până la viteze de nebănuit, însă cursa nu mai durează atât.
Iar asta ne face să ne întrebăm, ce e mai relevant — startul instantaneu de pe loc şi acceleraţia până la 100 sau 200 km/h sau capacitatea de a a ajunge la peste 400 km/h a lui Bugatti? Este la fel de impresionantă Tesla dacă după câteva ture se pomeneşte cu frânele prăjite sau e mult mai impresionant Bugatti, care poate livra performanţă consistentă până-şi epuizează rezervorul?
Vezi mai jos întreaga serie de dueluri între acest Bugatti şi Tesla. Cert e că autorii acestui video au promis să vină în scurt timp cu o revanşă din partea Bugatti, aducând un Chiron Sport de 1.600 CP.
0
2,732
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!