(VIDEO) Comparaţie între noul Nissan 400Z, modelul japonez cu cutie manuală şi motor V6, şi precedentul Nissan 370Z Nismo

5 Septembrie 2022, 12:18
Redacţia PiataAuto.md
Noul Nissan 400Z e modelul care-şi câştigă deja o reputaţie de legendă printre fanii modelelor japoneze, datorită formulei clasice de performanţă niponă — motor amplasat în faţă, V6 turbo, cutie manuală şi tracţiune pe puntea spate. Cu excepţia frânelor relativ slabe, care-i sunt adesea criticate, maşina e o revelaţie în condus, şi face faţă până şi unor muscle-car-uri americane cu motoare mari. Dar doi jurnalişti din Canada şi-au dorit să o compare cu predecesorul său direct — modelul 370Z, pe care l-au găsit în versiune Nismo.
Da, noul model încă nu are o versiune Nismo, aşa că predecesorul din comparaţie e un pic mai puternic decât cel standard din generaţia sa. Dar, totuşi, având 350 CP sub capotă, scoşi dintr-un motor V6 aspirat natural, de 3,7 litri, ar trebui să fie relativ comparativ cu cei 400 CP ai noii generaţii, scoşi dintr-un V6 twin turbo de 3,0 litri.
Paradoxul a fost că noua generaţie s-a dovedit a fi relativ aproape de precedenta, deşi are 50 CP în plus. Se pare că generaţia precedentă frânează mai bine, cel puţin în ediţie Nismo, şi ia virajele mai încrezut. Iar la un tur complet de circuit a fost cu mai puţin de o secundă în spatele noii generaţii. Rezultate interesante, aşadar, care pot fi văzute în video-ul de mai jos.
0
1,450
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!