(VIDEO) Cum înaintează un camion militar Tatra 815-7 cu tracţiune 8x8 la teste de poligon în Cehia

21 Septembrie 2022, 15:58
Redacţia PiataAuto.md
Camionul Tatra 815 îşi are originea încă în anii 80, iar istoria sa detailată am descusut-o în detalii într-un articol dedicat. Camionul nu a stagnat în dezvoltare, însă, ci a trecut prin cel puţin 7 iteraţii, versiunea 815-7 fiind cea actuală, produsă şi în prezent.
Aceste camioane echipează armatele Cehiei şi Slovacia, şi tot ele stau la baza mai multor obuziere moderne, produsele în cele două ţări sau în colaborare cu altele, inclusiv Zuzana sau Caesar. Şi ele sunt adorate de militari pentru anduranţă şi mai ales pentru capacităţile lor excepţionale de trecere.
În video-ul de mai jos, un camion Tatra 815-7 e filmat în mai multe etape de testare pe un poligon militar, în Ostrava, Cehia. Camionul militar e echipat cu roţi mult mai mari decât cele civile, cu un profil capabil să asigure o aderenţă mult mai mare în condiţii cu adevărat dificile. Iar ceea ce poate face acest camion Tatra nu doar că e fascinant, ci explică întru totul de ce sunt adorate aceste camioane Tatra de militarii din toată lumea, care au apucat să opereze cu ele.
0
1,550
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!