(VIDEO) Cum se conduce superbul Hyundai electric cu rezervor de hidrogen, inspirat de designul lui Giugiaro din 1974

9 Septembrie 2022, 12:38
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când coreenii au arătat lumii acest prototip, în luna iulie, spuneam că e probabil cel mai frumos automobil arătat în ultimii ani în lumea auto. E un design genial, modernizat dar atemporal, creat pe baza unui model desenat de marele Giugiaro pentru Hyundai încă în 1974. Acum, cei de la Hyundai l-au reinterpretat pe acest prototip, numit N Vision 74. Iar de curând, acest nou vehicul a şi fost condus.
Maşina e una sportivă veritabilă, având două motoare electrice, fiecare din ele propulsând câte o roată a punţii spate. Împreună livrează 680 CP şi 900 Nm. Maşina nu e foarte grea, însă, recurgând la o baterie relativ mică, de 62,4 kW, dar având şi un rezervor de hidrogen, cu instalaţie de pile de combustibil, pe baza căreia îşi creează electricitate pentru a compensa energia utilizată din baterii. Şi totul funcţionează într-un soi de sistem hibrid, în care pilele compensează sistemul de propulsie, permiţând maşini să aibă baterie mai mică şi să rămână uşoară şi agilă.
Hyundai le-a oferit celor de la Top Gear ocazia de a conduce acest prototip pe un circuit, experienţa fiind reprezentată în video-ul de mai jos. Iar senzaţiile de condus au fost pe măsura aşteptărilor uriaşe pe care le inspiră designul. E o maşină fenomenală, care poate muşca fără scrupule din teritoriul Mercedes-AMG, BMW M şi chiar Porsche. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,072
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!