(VIDEO) Cum se fabrică Brabus Invicto, G-Class-ul blindat cu 800 CP sub capotă

15 Septembrie 2022, 17:00
Redacţia PiataAuto.md
De ceva timp încoace, pe lângă faptul că oferă tratamente de tuning pentru G-Class, atelierul german BRABUS mai produce şi modelul Invicto, ipostaza blindată supremă a lui G-Class, dotată cu 800 CP sub capotă. Şi, în stilul său specific, Brabus a ales nu doar să monteze nişte plăci adiţionale de protecţie pe caroserie, ci să reasambleze manual modelul, adăugând protecţia caroseriei pe fiecare panou, fiecare montant şi fiecare încheietură.
E o abordare mult mai temeinică, deci, care livrează şi o calitate mai mare la final, pentru maşina blindată, dar care elimină din rădăcină multe din punctele vulnerabile obişnuite, care trebuie eliminate de obicei prin straturi adiţionale de blindaj.
Întreg procesul de fabricare a unui asemenea Brabus Invicto — numele însemnând „de neînvins” — se face aproape integral manual, pe parcursul a săptămâni în şir, de o echipă de maeştri ai celor de la Brabus. Ca exemplu, o uşă iniţială de serie, scoasă de pe G-Class, cântăreşte circa 25-30 kg. După tratamentul de blindaj va cântări circa 120 kg. Per total, maşina adaugă circa 1 tonă în plus la greutatea sa.
Cei de la DW au realizat de curând un reportaj cu acest proces de fabricare a lui Brabus Invicto. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,582
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!