Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce un Ruf Turbo R clasic în zilele noastre, maşina care avea 490 CP acum 24 de ani

26 Septembrie 2022 - 20:34
Redacţia PiataAuto.md
Ruf e un producător cu acte în regulă şi cu VIN cod propriu, dar e clar că toate maşinile sale se bazează pe modele Porsche şi dintotdeauna aşa a fost. Totuşi, creaţiile Ruf sunt atât de temeinic modificate, cu atât de multă performanţă adăugată, încât au devenit astăzi nişte maşini mai scumpe adeseori decât Porsche-urile originale.
Şi există sute de motive pentru asta. Despre una din ele, care reuşise să atingă bariera de 300 km/h, vorbeam acum câteva săptămâni. Însă azi vorbim despre Ruf Turbo R, maşina produsă doar în anul 1998, pe baza lui Porsche 911 Turbo din generaţia 993. Această maşină, acum 24 de ani, avea un motor boxer, răcit cu aer, de 6 cilindri, care scotea 490 CP din cei 3,6 litri ai săi, datorită prezenţei a două turbine. Iar în anii 90, nu erau prea multe maşini în lume, care să livreze 490 CP!
Toată puterea e trimisă tuturor celor 4 roţi, printr-un sistem de tracţiune integrală şi o cutie de viteze manuală. Iar pe lângă motorul mai performant, maşina avea şi suspensie modificată, dat şi un design uşor condimentat. Şi, până la urmă, acest Ruf prindea prima sută în numai 3,6 secunde acum 24 de ani, iar viteza maximă ajungea la 329 km/h!
Cum se simte o asemenea bijuterie clasică în condus, în zilele noastre? Magnific ar fi un calificativ oprea modest. Iar sunetul motorului răcit cu aer trebuie ascultat la volum mare. Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter