(VIDEO) Cum sună un Dodge Challenger cu cutie manuală şi un V8 de 1.000 CP, creat de Hennessey

28 Septembrie 2022, 20:39
Redacţia PiataAuto.md
Hennessey, atelierul cu statut de producător din SUA, care are şi un model propriu, dar şi mai multe modele modificate pe bază de Dodge şi RAM, are mai nou un Dodge Challenger care sfidează orice tendinţă de propulsie electrificată sau electrică. Simplu spus, e o maşină cu un V8 imens supraalimentat, cuplat la o cutie manuală, iar motorul scoate exact 1.000 CP!
E vorba de renumitul propulsor V8 de 6,2 litri al Dodge, doar că cei de la Hennessey i-au făcut mai multe modificări, ca să-l aducă la o putere demenţială de 1.000 CP şi un cuplu de 1.285 Nm! Fireşte, odată cu puterea crescută a trebuit modificat şi ambreiajul cutiei de viteze, dar şi mai multe componente de tracţiune. Cei de la Hennessey, însă, mai au experienţe cu maşini de 1.000 CP, aşa că oferă şi o garanţie egală cu cea a producătorului.
Challenger-ul rezultat sună demenţial, însă. E drept că pe lângă sunetul feroce al V8-ului se mai aude şi vuietul compresorului mecanic, însă în cazul acestor motoare supraalimentate şi asta e parte din magie. Cei de la Hennessey au publicat şi un video în care sunetul se face auzit în toată splendoarea. Vezi şi ascultă mai jos.
0
1,365
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!