Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum sunt manevrate camioanele în garnituri de până la 40 metri lungime în Australia

22 Septembrie 2022 - 16:27
Redacţia PiataAuto.md
Australia e o zonă geografică foarte specială, unde camioanele sunt foarte diferite, în marea lor parte. Pentru că distanţele sunt atât de lungi, drumurile atât de drepte, iar multe zone foarte rarefiat populate, şoferii şi companiile de transport au creat în timp tradiţia trenurilor de uscat, cum sunt numite acestea, formând adevărate garnituri de remorci. Şi dacă acestea s-au răspândit iniţial în zonele cu trasee pustii, atunci în ultimii ani o parte din ele au fost lăsate şi pe trasee din zone mai aglomerate, iar o dată cu asta măiestria de a le manevra a trebuit să ajungă la un cu totul al nivel.
Cele mai lungi camioane folosite drept trenuri de uscat în Australia au peste 53 metri lungime, însă acele camioane sunt de obicei folosite doar pe trasee pustii. Totuşi, camioane de 33-37 metri lungime ajung adeseori să fie acceptate pentru a circula pe drumuri publice, dacă fac dovada la autoritatea de licenţiere că pot fi manevrate în sensuri giratorii şi spaţii relativ restrânse.
Mai jos, un pasionat de asemenea camioane din Australia, a adunat mai multe video-uri de la asemenea teste de licenţiere a camioanelor lungi de către autorităţi. Şoferii trebuie să intre de obicei într-o zonă ce imită un sens giratoriu, şi să reuşească a face câteva cercuri, fără a atinge zona interioară sau cea exterioară, folosind doar spaţiul relativ lat disponibil al drumului.
Fireşte, provocarea e că fiecare următoarea remorcă va face o circumferinţă mai mică, dar totuşi australienii au devenit atât de inventivi în tot soiul de formule şi configuraţii, încât reuşesc să transforme camioanele obişnuite pe care le ştim din Europa sau SUA în locomotive de uscat care pot manevra garnituri imense cu o precizie admirabilă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter