(VIDEO) Două modele chinezeşti au luat câte 5 stele la ultimele teste Euro NCAP

8 Septembrie 2022, 09:53
Redacţia PiataAuto.md
Lucruri care păreau până de curând de domeniul imposibilului s-au produs la ultima serie de teste Euro NCAP, rezultatele cărora au fost anunţate ieri de organizaţia europeană. Două modele chinezeşti — Ora Funky Cat şi Wey Coffee 01 — au luat calificativul maxim de 5 stele la testele de siguranţă europene!
Ora Funky Cat e un model electric urban, cu design cu inspiraţii retro, mizând pe un mix dintre MINI, VW Beetle şi un pic de Porsche. Marca Ora aparţine producătorului Great Wall Motors din China şi pune accent pe asemenea produse cu design special, personalizat, cu alură hi-tech şi premium. Cum de arată Ora Funky Cat atât de bine? Răspunsul e simplu: designul a fost elaborat de Emanuel Derta, fost designer Porsche.
Versiunea lansată în Europa are o autonomie de 310 km şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,3 secunde, făcând uz de un electromotor de 171 CP. Datorită faptului că e o maşină compactă, n-are nevoie decât de o baterie de 48 kWh pentru a-şi asigura autonomia menţionată mai sus.
Maşina a avut o performanţă uimitor de bună la testul european, păstrându-şi exemplar integritatea structurală, iar pasagerii faţă sunt protejaţi adiţional şi de două airbag-uri centrale, care se declanşează între cei doi, unul în zona toracelui şi altul în zona capului!
Maşina a primit 92% la protecţia adulţilor, 83% la cea a copiilor, 74% la protecţia pietonilor şi 93% la sistemele de asistenţă, sistemul său de frânare automată evitând aproape de fiecare dată impactul până şi cu pietoni şi biciclişti, cu excepţia unui scenariu.
Wey Coffee 01, cunoscut şi ca Wey Mocha, e un SUV plug-in hibrid, construit tot de Great Wall Motors, dar marca Wey are o altă poziţionare de piaţă. Acesta are o autonomie electrică de 150 km în regim WLTP, iar sistemul său de propulsie are o putere de 476 CP şi 847 Nm! Cu asemenea parametri, modelul pune accent pe ambianţă premium consistentă la bord şi alură hi-tech.
La testele de siguranţă, punctajul a fost foarte apropiat cu 91% la protecţia adulţilor, 87% cea a copiilor, 79% la pietoni şi 94% la sistemele de asistenţă, iar la interior există şi aici un airbag central, între pasagerii faţă, care se declanşează la impact lateral.
Aşadar, ambele maşini au reuşit să-şi adjudece punctajul maxim şi au asigurat o protecţie mai mult decât decentă în testele de siguranţă EuroNCAP. Iar asemenea teste, cu rezultate atât de bine, vor permite celor două mărci să se lanseze cu mult mai mult curaj pe continentul european. Şi se pare că asistăm la o nouă epocă, în care un rezultat bun de siguranţă al unui model chinezesc nu mai e o excepţie rară, ci o regularitate.
Vezi mai jos şi video-urile cu rezumatul performanţelor de la Euro NCAP ale celor două modele.
0
1,704
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!