Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Duel cu performanţe aproape echivalente între un Audi RS e-tron GT electric şi un Audi R8 V10

20 Septembrie 2022 - 19:01
Redacţia PiataAuto.md
Modelele electrice au cuplu imens de la start, asta o ştim deja toţi pasionaţii de maşini. Şi mai ştim că de obicei, la viteze mai mare, acestea încep să devină mai palide în acceleraţii. Tocmai de asta, comparaţia celui mai puternic Audi din istorie, care se întâmplă să fie un RS e-tron GT electric, cu un supercar cu motor V10 Audi, adică modelul R8, e mai mult decât intrigantă.
Ambele au tracţiune integrală. R8 e prezent aici cu motor V10 aspirat natural, de 5,2 litri, de 620 CP şi 580 Nm. Puterea e trimisă roţilor printr-o cutie cu dublu ambreiaj cu 7 trepte. Cântăreşte 1,6 tone, apropo. Pe de altă parte, Audi RS e-tron GT are două motoare electrice, ce însumează 646 CP şi 830 Nm, cântărind 2,3 tone.
Surprinzător, dar ambele maşini au avut performanţe aproape identice. Primul duel a fost învins de R8, după care RS e-tron GT a fost învingător, însă la diferenţe atât de mici, încât e impresionant că Audi a putut asigura o paritate atât de consistentă a unui model electric faţă de modelul de referinţă în gama sa performanţă, R8!
Iar această paritate s-a păstrat şi la startul din mişcare, chiar şi la cel cu viteză mai mare, ba chiar şi la frânare! Într-un cuvânt, inginerii Audi merită toată aprecierea pentru faptul că au reuşit să creeze un model electric cu performanţă atât de apropiată de un supercar legendar cu motor V10!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter