Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Ferrari a dezvăluit primul său SUV, Purosangue, cu o inginerie fascinantă, dar italienii nu-l numesc SUV

14 Septembrie 2022 - 10:57
Ilie Toma
Dacă acum aproape un deceniu, Ferrari anunţa că nu va produce niciodată un SUV, acum, la lansarea lui Purosangue, italienii au menţionat despre noul model că acesta nu e un SUV şi nicidecum nu trebuie numit aşa. Şi, la drept vorbind, e o mare doză de adevăr în asta, întrucât noul model Ferrari, deşi are tracţiune integrală şi o suspensie capabilă să alerge pe prundişul din Toscana, nu are nici cea mai mică pretenţie sau dorinţă de a se aventura în noroi alături de maşini create pentru asta. Iar ceea ce e absolut indubitabil este momentul istoric pe care-l marchează noul Ferrari Purosangue în istoria mărcii italiene.
Maşina se prezintă oficial ca primul model Ferrari cu 4 locuri (deci nu 2+2, ci 4 locuri complete) şi are într-adevăr o siluetă care nu vrea să pară câtuşi de puţin SUV. Noul model Ferrari are doar 1,59 metri înălţime, iar pentru comparaţie o Dacia Logan are 1,50 metri înălţime. Purosangue are 4,97 metri lungime şi 2,03 metri lăţime, deci e foarte lung şi foarte lat, iar pe fundalul acestor dimensiuni, înălţimea se diluează într-o siluetă excepţional de sportivă, căreia noţiunea de SUV nu i se mai potriveşte.
De asemenea, inginerii Ferrari spun că n-au putut accepta pentru maşina lor o poziţionare obişnuită a motorului, ca în cazul SUV-urilor, când acesta stă practic peste axul faţă şi dă o echilibrare nu tocmai dorită a maşinii. Aşa că inginerii au poziţionat motorul în spatele axului faţă, în configurarea numită de obicei mediană frontală.
Această amplasare e una deja clasică la modelele Ferrari şi a fost păstrată aici cu acelaşi principiu de tracţiune integrală 4RM-S, folosit cândva la FF şi GTC4Lusso. Cutia de viteze, cu dublu ambreiaj cu 8 trepte, e poziţionată pe axul spate, fiind conectată cu motorul cu un ax cardanic, într-o formulă de transaxle. Acea cutie trimite cuplu către roţile spate. Aşadar, cum primesc roţile faţă cuplu? Printr-un modul de transfer de putere, poziţionat înaintea motorului, care e, efectiv, o cutie de viteze adiţională, cu două trepte. Cele două cutii sunt gestionate împreună, şi cutia din faţă are treapta 1 cuplată cât timp cutia din spate e cuplată în treapta 1 sau 2, apoi, în treptele 3 şi 4 ale cutiei din spate, cea din faţă cuplează treapta 2. De la treapta 5 în sus a cutiei din spate, maşina devine cu tracţiune spate, puntea faţă fiind decuplată.
Asta a permis o distribuţie a greutăţii de 49% faţă şi 51% spate. Greutatea totală a acestui Ferrari de aproape 5 metri e de doar 2.033 kg. Iar motorul de sub capotă e un superb V12 de 6,5 litri, aspirat natural, care dezvoltă 725 CP la 7.750 rpm şi 716 Nm la 6.250 rpm. Astfel, noul model Ferrari i-a răpit oficial şi lui Aston Martin DBX707 titlul de cel mai puternic SUV din lume, titlu pe care Aston nu-l merita, de fapt. Noul Ferrari Purosangue accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,3 secunde şi prinde o viteză maximă de peste 310 km/h!
Interiorul e o operă de artă separată. Şi, exact cum vorbeam şi ieri în cazul lui Pagani Utopia, şi Ferrari Purosangue nu are niciun display central! Să vină oare un nou trend în care maşinile care se vor legende în viitor să scape de display-urile mari centrale? Cert e că habitaclul acestui Ferrari e superb şi autentic, cu multe elemente curioase de design.
Iar bancheta din spate, aşa cum promit din start italienii, oferă încă două locuri decente pentru doi adulţi.
Ei bine, vezi mai jos şi un video publicat de Ferrari cu noul lor model.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter