(VIDEO) Modificări de neînţeles, aplicate pe bulevardul Moscova din Chişinău, care pot pune în dificultate şoferii

8 Septembrie 2022, 11:26
Redacţia PiataAuto.md
Bulevardul Moscova din Chişinău, în apropiere de intersecţia cu strada Studenţilor, a beneficiat de o modificare în organizarea circulaţiei. Schimbările au fost făcute incomplet, însă, cu indicatoare poziţionate în locuri nepotrivite, iar din acest motiv sunt de neînţeles.
În primul rând, fără vreun indicator prealabil, imediat după trecerea de pietoni aflată la circa 80 metri de intersecţie, banda stânga e izolată de o linie continuă, care obligă la deplasarea spre întoarcere. Şoferii nu sunt informaţi în vreun fel de dinainte, după cum se poate vedea şi în video-ul de mai jos, pe care l-am primit la redacţie de la un vizitator. Astfel, şoferii se pomenesc în situaţia în care fie sunt nevoiţi să întoarcă, fie să treacă pe banda alăturată încălcând marcajul.
Ulterior, un indicator anunţă că urmează trei benzi, de pe una din care deplasarea e permisă doar spre stânga, iar altele două spre dreapta. Indicatorul e poziţionat înainte de locul întoarcerii şi poate lăsa impresia că se referă la locul imediat în care e instalat, ceea ce ar însemna că mai departe, virarea la stânga nu ar mai fi permisă. De fapt, acel indicator se referă la benzile de mai departe, de la intersecţie, iar virarea la stânga e permisă în continuare, de pe o singură bandă.
Aşadar, lipsă de predictibilitate şi claritate în aceste modificări noi. În mod normal, ar fi fost nevoie de cel puţin încă un indicator cu dirijarea sensurilor de deplasare pe benzi, care să anunţe din timp că banda stânga va fi în curând destinată doar întoarcerii, ca şoferii să poată selecta altă bandă în avans. Şi, fireşte, indicatorul existent, pus exact la locul întoarcerii, ori ar trebui modificat pentru claritate, ori ar trebui poziţionat după acest punct, pentru a nu induce în eroare. Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
14,720
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!