(VIDEO) Noul Genesis GV60, în întreceri acerbe cu Tesla Model Y, BMW iX, Ford Mach-E GT şi chiar un Corvette

23 Septembrie 2022, 12:35
Redacţia PiataAuto.md
Coreenii de la Hyundai au reuşit să avanseze într-un mod extraordinar în ultimii ani în maşinile electrice, atât de mult, încât modelele lor sunt printre cele mai tehnologizate şi cizelate din lume, depăşind cu mult până şi mulţi dintre marii producători premium. Acum, coreeni au şi ei un electromobil cu statut premium, Genesis GV60, care preia acest avans tehnologic imens şi-l înţeasă cu materiale rafinate la interior şi consistenţa aşteptată de statutul său. Cât de rapid e acest nou model coreean, când e comparat cu modelele dominante actuale?
Jurnalistul american Jason Cammisa a realizat o sesiune majoră de întreceri pe circuit în cele mai neaoşe combinaţii, pentru a oferi răspunsul la întrebarea de mai sus. A aliniat la linia de start Genesis GV60, iar alături de el — Tesla Model Y Performance, Ford Mustang Mach-E GT, BMW iX şi chiar un Chevrolet Corvette C7 Z51, din 2014. Ce caută un Corvette între atâtea maşini electrice? E o referinţă de model clasic, adorat, şi rapid, cu 460 CP sub capotă, scoşi dintr-un V8 de 6,2 litri.
Aşadar, prima întrecere a fost între cele Genesis GV60, Ford Mustang Mach-E şi BMW iX. Ford şi Genesis sunt concurenţi direcţi, în timp ce BMW-ul e mai mare, dar şi mai puternic. Genesis a învins detaşat!
A urmat duelul cu Corvette şi ambele maşini au ajuns simultan la linia de finiş, după o alergare frumoasă.
Actul final a fost dat de concurenţa cu Tesla Model Y Performance, SUV-ul electric pe care încă nimeni nu-l prea putea învinge din concurenţi. Surprinzător, dar noul Genesis a reuşit să învingă Tesla, ajungând la final cu doar 0,03 secunde mai repede. Dar a marcat o victorie simbolică, ce demonstrează acel avans tehnologic al coreenilor, de care vorbeam mai sus.
Vezi mai jos toată această serie de întreceri.
0
1,357
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!