(VIDEO) Noul Hummer EV electric a fost pus pe un cântar, într-o parcare de camioane, în comparaţie cu alte două modele

26 Septembrie 2022, 12:27
Redacţia PiataAuto.md
Maşinile electrice sunt adeseori mai grele decât cele de talie comparabilă, cu motoare cu ardere internă, iar cauza se ascunde de obicei în bateria mult mai grea. Când vine vorba de offroader-e mari şi pick-up-uri electrice, aceste modelele sunt şi mai grele, unde trecând şi peste bariera de 3,5 tone de masă proprie. Noul Hummer EV şi-a câştigat o reputaţie aparte la acest capitol, iar autorii unui canal de YouTube din SUA s-au gândit să-l cântărească direct, punând totodată pe acelaşi cântar un al pick-up electric, dar şi un pick-up cu motor diesel.
Protagoniştii au ales un cântar dintr-o parcare de camioane, care indică şi masa totală, şi masa pe axe. Astfel, în rolul pick-up-ului diesel a venit un RAM 2500 cu motor de 6,7 litri. Verdictul cântarului a fost de 7.980 lb, echivalentul a 3.619 kg. Deci, şi acest pick-up diesel de clasă mare e unul greu, clasificat drept camion, care depăşeşte masa de 3,5 tone.
Al doilea pick-up al fost Ford F-150 Lightning, pick-up-ul electric al celor de la Ford. Surprinzător, dar acesta s-a dovedit a fi mai uşor, cântărind 6.120 lb, sau 2.775 kg. E şi o versiune mai incipientă de pick-up, însă.
În fine, atunci când marele Hummer EV a urcat pe cântar, acesta a indicat 9.440 lb, echivalentul a 4.282 kg de masă proprie! Deci, doar pick-up-ul electric propriu-zis cântăreşte aproape 4,3 tone!
Vezi mai jos cifrele detaliate, inclusiv distribuţia pe axe a celor trei modele, dar şi întreaga experienţă de cântărire.
0
26,804
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!