(VIDEO) O navă transportatoare de containere s-a răsturnat şi scufundat în timp ce era descărcată într-un port din Turcia

21 Septembrie 2022, 12:09
Redacţia PiataAuto.md
Un incident maritim neobişnuit s-a produs de curând în portul Iskenderum din Turcia. Nava cargo egipteană MV Sea Eagle s-a răsturnat în port, în timp ce containerele erau descărcate de pe ea cu ajutorul câtorva macarale.
Nava venise din Alexandria, Egipt, şi făcuse o escală în alt port turcesc înainte de ajunge la Iskanderum. Nava are aproape 100 metri lungime şi un deplasament de 4.200 dwt, fiind construită acum 38 de ani. În procesul descărcării navei, din motive încă neanunţate oficial, nava şi-a pierdut echilibrul şi a generat o înclinare periculoasă. Momentul când nava s-a dezechilibrat a fost filmat şi din câte se poate vedea, pierderea echilibrului a avut loc după ridicarea mai multor containere de pe partea apropiată de ţărm a navei. Cel mai probabil, pe partea opusă erau încărcate containere mult mai grele, iar în lipsa contrabalansării din partea opusă, acestea au dezechilibrat nava. Totuşi, în mod normal câteva containere ridicate n-ar fi trebuit să genereze un asemenea efect.
După dezechilibrarea iniţială, tot echipajul de la bord a fost evacuat, iar nava s-a răsturnat complet, pe o parte şi s-a scufundat în întregime.
Containerele au fost ulterior recuperate din apă, iar o plasă de siguranţă a fost plasată în jurul navei pentru a capta scurgerile de carburant. Autorităţile turceşti au anunţat că au captat, astfel, 63,5 tone de carburant, scurse de la bordul navei răsturnate. În prezent au loc cercetările locului incidentului şi se estimează dacă nava ar mai putea fi recuperată şi repusă în funcţiune.
Vezi momentul dezechilibrării navei în video-ul de mai jos.
0
4,522
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!