Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Până şi Ken Block a stăpânit cu greu replica lui Audi Sport Quattro, creată special pentru el

21 Septembrie 2022 - 13:39
Redacţia PiataAuto.md
Pilotul Ken Block e cunoscut de pasionaţii auto ca unul din maeştrii principali ai drift-ului, tot el fiind şi autorul filmuleţelor Gymkhana, dar având şi o carieră uriaşă de raliu în spate. După ce a pilotat ani la rând pentru Ford, acum Audi are un parteneriat frumos cu el, prin care Ken apucă să conducă uneori fie modele electrice, fie exemplare clasice cu motoare pe benzină. Iar printre maşinile clasice se numără şi o replică a unui Audi quattro clasic, cu motor legendar de 5 cilindri în linie, dar adus la o putere de peste 700 CP.
Maşina a fost creată câteva luni în urmă pentru Ken Block de către cei de la Audi, apoi au urmat şi mici perfecţionări iniţiale. Acum, pilotul a obţinut-o pentru o primă galopare intensă pe circuit cu ea. În primul rând, sunetul motorului de 5 cilindri, răguşit şi brut, tipic motorsportului, îi aduce mult mai mult zâmbet pe faţa lui Ken Block decât exemplarele electrice, asta se vede pe grimasele pilotului.
În al doilea rând, acest Audi Quattro s-a dovedit a fi foarte nărăvaş, încât Ken Block l-a stăpânit cu greu şi n-a putut face cu precizia dorită trucurile sale emblematice, în stil Gymkhana. Şi se pare că problema nu e în pilot, ci în maşină, care mai trebuie cizelată.
Diferenţialul faţă pare să nu funcţioneze cum îşi doreşte pilotul, transmiţând puterea doar spre o roată, nu spre ambele, deci ar fi nevoie de principiul de alunecare limitată. În al doilea rând, maşina şi-a arătat şi nişte vulnerabilităţi, rămânând cu direcţia fără asistare şi fără energie în baterii. Dar tocmai de asta au şi fost necesare primele teste.
Iar dincolo de toate, e un video în care unul din cei mai buni piloţi mânuieşte replica unuia din cele mai legendare modele din lume, cu multă măiestrie şi cu un sunet excepţional.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter