(VIDEO) Un Mercedes S-Class S500 se pomeneşte cu motorul distrus, alături de alte câteva maşini, după ce trec printr-un vad în Marea Britanie

29 Septembrie 2022, 19:23
Redacţia PiataAuto.md
Modelele Mercedes moderne, mai ales cele cu motoare V8 în caroserie sedan sau break, au gurile de admisie poziţionate aproape de calandru, prin canale cât se poate de drepte, fără a fi protejate prin bariere fizice foarte eficiente. Din acest motiv, se zice că sunt mai susceptibile unor şocuri hidraulice, iar aici ne amintim de un caz cu un Mercedes-AMG de acum câţiva ani. Mai nou, un şofer al unui Mercedes S-Class W222, în motorizare S500, tot cu propulsor V8, a fost surprins alegându-se cu şoc hidraulic după ce a trecut printr-un vad uşor inundat din Marea Britanie.
E un vad notoriu deja, numit Rufford, şi am mai scris anterior despre el. Drumul de aici e conectat cu un lac din apropiere şi în perioadele un pic mai ploioase apa lacului se revarsă aici, astfel încât maşinile ajung să treacă prin acest vad, prin ape ce pot fi de doar 10-20 cm uneori şi până la 50-60 cm alteori. Adâncimea apei poate părea moderată, dar contează foarte mult şi viteza cu care e abordată şi cum se revarsă curenţii în zona admisiei. Dar e cert faptul că atunci când vadul devine inundat, sunt foarte multe cazurile cu maşini care au parte fie de şoc hidraulic, fie de cel puţin probleme la scântei. Practic, cei care ies la filmat pe aici, prin garantat măcar câteva cazuri pe parcursul unei zile.
În situaţia surprinsă recent, apa era mai coborâtă decât de obicei, şi în mod normal n-ar fi creată probleme dacă ar fi fost parcursă încet. Însă un Mercedes S500 a ales să meargă ceva mai repede iar apa s-a revărsat peste calandru preţ de 1-2 secunde.
Acele secunde au fost suficiente, însă, ca apa să pătrundă în canalele de admisie şi să provoace pătrunderea vaporilor de apă în cilindri, ducând într-un final la ceea ce pare a fi un şoc hidraulic al imensului motor V8. Păcat de maşină, pentru că reparaţia unui asemenea motor va fi extrem de scumpă.
Iar pe lângă acest Mercedes, în aceeaşi zi au mai fost surprinse alte câteva maşini cu urmări ale traversării vadului. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
12,375
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!