Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un camion ZIL 130 din Rusia, cu motor de BMW, despre care se spunea că are 600 CP, a fost pus pe un stand de măsurare a performanţelor

8 Septembrie 2022 - 21:12
Redacţia PiataAuto.md
Cum ar fi să conduci restaurezi un camion clasic aşa încât să arate autentic pe dinafară, dar în acelaşi timp să-l faci excepţional de puternic şi să-i laşi pe toţi impresionaţi la semafoare? La întrebarea asta există un răspuns devenit deja legendar în Rusia. Unul din cei mai renumiţi youtuberi de acolo a creat un asemenea camion, pe baza unui ZIL 130, încă în vremurile când această ţară din est nu invadase ţara vecină, iar lumea auto avea o oarecare normalitate acolo.
ZIL-ul e creat demult, aşadar, şi a devenit atât de recunoscut pe străzile marilor oraşe din Rusia, încât chiar şi după pauze lungi în care nu mai e filmat şi nu mai apare în noi filmuleţe, oricum e recunoscut de toţi când iese din nou pe străzi.
Acest ZIL are un motor V8 modificat, de BMW X5, de acolo venind şi o parte din componentele sistemului de tracţiune. Despre motorul său turbo se spunea demult că livrează 600 CP, ceea ce i-a adus şi porecla de ZIL 600 CP. Dar proprietarul său s-a încumetat abia acum să-şi ducă renumitul camion la un stand dyno, pentru a-i măsura adevărata performanţă.
În condiţii de năduf din sală, motorul a indicat 550 CP. Punând diferenţa pe seama imposibilităţii motorului de a-şi răcori aerul de admisie, protagoniştii din video au aerisit şi răcorit sala, după care au repetat testul, iar camionul a indicat cu adevărat aproximativ 600 CP. Deci, legenda a fost reconfirmată cu parametri reali.
Iar pe lângă toate, imaginea acestui ZIL clasic, cu performanţe germane moderne, sunetul pe care-l scoate şi acceleraţiile spectaculoase pe care le realizează, sunt fascinante.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter