(VIDEO) Un camion rulotă prea greu, pus pe o remorcă mică, oprit de poliţie pe o autostradă din Germania când era aproape să cadă

13 Septembrie 2022, 16:48
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania desfăşoară în ultimele săptămâni patrulări pe autostrăzi pentru a identifica şoferii ce transportă încărcături prea grele faţă de remorcile pe care le au, iar acum au dat peste un camion-rulotă prea greu, pus pe o remorcă prea mică, tot ansamblul fiind la un pas de un incident grav.
Poliţia a observat remorca pe autostrada A3 tocmai pentru că aceasta intra periodic în oscilaţii periculoase, amplitudinea cărora ar fi putut-o răsturna uşor. Au oprit imediat şoferul vehiculului care tracta acea remorcă şi au constatat că remorca avea masa proprie de 930 kg, fiind potrivită pentru o încărcătură adiţională de 2.570 kg, până la o masă totală admisă de 3.500 kg. Suspectând că rulota e mult mai grea decât 2.570 kg, poliţiştii au cântărit-o, iar aceasta s-a dovedit a avea 5.540 kg de una singură, deci mai mult decât dublu decât ceea ce se putea transporta pe remorcă.
Şi dacă asta nu era suficient, două dintre curelele cu care erau prinse roţile rulotei de remorcă erau deja căzute, iar remorca începuse să se deplaseze spre una din margini, pornind să cadă. Aşa că de această dată, spun poliţiştii, aceştia chiar au salvat situaţia cu doar câteva minute înainte de un incident grav pe o autostradă fără limită de viteză. Poliţiştii au iniţiat o anchetă pentru punerea în pericol a siguranţei traficului, iar şoferul riscă şi pierderea permisului, şi penalităţi usturătoare.

Vezi în video-ul de mai jos felul în care mergea remorca pe autostradă înainte de a fi oprită.
0
2,492
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!