(VIDEO) Un vlogger din Rusia critică dur noua Lada Granta pustie, fără ABS şi airbag-uri, şi descoperă că o pătrime din preţul maşinii îi revine unei cărţi

23 Septembrie 2022, 14:10
Redacţia PiataAuto.md
Odată cu invazia Rusiei în Ucraina, ştim cu toţii că marii producători auto au plecat din Rusia, iar fabricile au stagnat în cea mai mare parte a lor, inclusiv cele locale. Renault, acţionarul majoritar al AvtoVAZ, a plecat din ţară, ieşind din acţionariat şi a încetat să mai furnizeze piese, şi la fel au făcut cam toţi furnizorii occidentali. În rezultat, după luni de stagnare, cei de la AvtoVAZ au creat o Lada Granta pustiită de orice dotări. Preţul a scăzut cu câteva zeci de mii de ruble, echivalentul a câteva sute de euro, dar maşina a fost lipsită de cele mai esenţiale dotări — ABS, ESC, airbag-uri, aer condiţionat, şi chiar şi motorul a fost lipsit de senzor Lambda şi orice standard ecologic.
Ei bine, un vlogger din Rusia, renumit pentru review-urile sale piperate, a cumpărat o asemenea Lada. De fapt, achiziţia a făcut-o un amic de-al său pentru el, dar esenţa e că maşina a costat 795.000 ruble cu tot cu jante şi vopsea roşu. Conform cursului actual, asta ar fi echivalentul a 13.200 euro la cifra zilei de azi! Pentru o Lada Granta pustiită de dotări esenţiale.
Vlogger-ul a desfiinţat maşina pur şi simplu într-un val de critici despre tot ceea ce oferă ea. A amintit tuturor că platforma lui Granta e o evoluţie a platformei lui Kalina, iar aceea, la rândul ei, e o evoluţie a platformei lui Lada 2109 din anii 80. Şi i-a criticat şi pe vloggerii şi oamenii care înghit asemenea maşini retrogradate, zicând că e acceptabilă. Zero siguranţă, zero confort, zero decenţă — ar fi rezumatul unui tir verbal de o intensitate rară în Rusia. Dar asta nu e tot.
Când a descusut bonurile plătite în showroom, a descoperit că, de fapt, costul maşinii propriu-zise este de doar 595.000 ruble, iar diferenţa de 200.000 de ruble, adică o pătrime din preţul maşinii, e oferită sub forma unui card de servicii de asistenţă de drum. De fapt, din cele 200.000, doar 10.000 sunt serviciile de asistenţă, ia 190.000, adică 3.150 euro, e costul unei cărţi digitale înscrise pe acel card USB. Deci, cea mai bugetară maşină anticriză din Rusia, are în costul ei un flash cu un fişier PDF, care costă 3.150 euro!
Foto: Aşa arată card-ul USB cu o carte digitlă, care costă 3.150 euro

Vlogger-ul şi amicul său au filmat momentul cumpărării şi şi-au amintit că serviciile de asistenţă sunt valabile toată Rusia. Intrigaţi de preţul uriaş, au decis să testeze dacă acestea funcţionează şi au mers în satul unde s-a născut acel amic, Ahsarisar, din Caucazul de Nord. Un sat mic, în munţi, departe de oraşe mai mari.
Serviciul de asistenţă trebuia să includă opţiunea de a-ţi fi adusă benzină oriunde ai fi rămas fără ea, în număr nelimitat. Însă, când au sunat la acel serviciu, au aflat că, de fapt, serviciul e disponibil doar în oraşele mari, pe o distanţă de 50 km de drum doar pe traseu asfaltat. Iar Rusia e plină de locuri izolate de oraşe mari, unde şi drumurile asfaltate sunt o raritate. Respectiv, nimeni n-a venit să le aducă benzină şi niciun alt ajutor nu era disponibil pentru ei cu acel card de asistenţă.
Aşadar, AvtoVAZ a început a trecut la producţia unor maşini foarte pustii de tot ce contează, iar când cumpărătorii merg în showroom-uri să le cumpere, aceştia sunt impuşi să cumpere o carte digitală de 3.150 euro cu povestiri despre călătorii, care e obligatoriu inclusă în preţul final al cele mai pustii şi bugetare maşini!

Vezi mai jos acest review cu totul diferit. Trebuie să atenţionăm că vlogger-ul foloseşte şi unele expresii licenţioase, dar majoritatea lor absolută sunt înăbuşite în coloana sonoră. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate în comenzile player-ului.
0
32,524
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!