Volvo a creat o tehnologie care poate identifica dacă într-o maşină lăsată în soare sunt uitaţi copii

28 Septembrie 2022, 14:41
Redacţia PiataAuto.md
Ideea de a uita în maşină un copil sună ca una absurdă, dar, din păcate, statisticile arată că din 1998 până în prezent, doar în SUA au decedat 900 de copii după ce au fost lăsaţi în maşini, parcate în soare. Volvo vrea să elimine total aceste situaţii pe modelele sale şi a creat o tehnologie care poate ajuta.
Tehnologia va debuta pe modelul electric EX90, care urmează a fi lansat în noiembrie şi va fi succesorul electric al actualului XC90. Sistemul va fi oferit standard şi se va baza pe radare poziţionate în habitaclu, care va putea identifica cele mai mici mişcări, de sub 1 mm, putând identifica până şi un bebeluş lăsat să doarmă, de exemplu, prin mişcările respiraţiei sale. Radarele vor acoperi întreg habitaclu şi chiar portbagajul, în eventualitatea în care cineva ar putea lăsa un animal de companie acolo.
Cei de la Volvo au determinat că cel mai bun moment pentru a notifica un proprietar despre prezenţa cuiva în interior este atunci când maşina e încuiată. Astfel, atunci când va fi apăsat butonul de încuiere, sistemul va verifica habitaclul şi va emite o alertă pe cheie şi pe ecranul central multimedia, îndemnând şoferul să verifice habitaclul şi anunţându-l că atât timp cât cineva e interior, maşina nu poate fi închisă. În funcţie de temperatură, dacă şoferul nu reacţionează, maşina ar putea include şi sistemul de climatizare, în încercarea de a menţine o temperatură optimă şi a evita deshidratarea sau hipotermia în perioada iernii.
0
1,309
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!