Acesta e Rolls-Royce Spectre, primul model electric de serie al mărcii britanice

18 Octombrie 2022, 21:27
Redacţia PiataAuto.md
Rolls-Royce a anunţat încă acum un an că pregăteşte un model electric şi totodată a amintit lumii că e una din cele mai îndreptăţite mărci să o facă întrucât însuşi fondatorul mărcii, la începuturile sale, a experimentat cu mobilitatea electrică. Acum, la 120 ani distanţă, Rolls-Royce lansează Spectre, primul model electric al mărcii.
Acesta e un coupe cu două uşi, de talie mare şi un design tipic Rolls-Royce, chiar dacă se vrea o maşină dintr-o altă eră. Creatorii săi promit că noul model va fi în primul rând un Rolls-Royce şi abia apoi o maşină electrică, sugerând că toate calităţile consacrate şi admirate în alte modele ale mărcii, vor fi păstrate şi aici.
În materie de design, noul model adoptă acelaşi stil de pe BMW i7, cu LED-uri mici superioare, în locul farurilor normale, iar funcţia farurilor e preluată de blocuri optice de fundal, poziţionate mai jos. De fapt, noul model a preluat şi o mare parte din tehnologia modelului BMW, în mod firesc.
Totuşi, britanicii anunţă că Rolls-Royce Spectre va avea o platformă construită din aluminiu, pentru a compensa din greutatea de aproape 700 kg a bateriilor. Chiar şi cu folosirea aluminiului, noul model electric Rolls-Royce tot va cântări 2.975 kg la gol, deci cu tot cu sarcina utilă de la bord se apropie de 3,4-3,5 tone!
Britanicii au anunţat şi câţiva parametri principali ai noului lor model. Puterea maximă va constituie 584 CP, iar cuplul e de 900 Nm din prima clipă. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h va fi de 4,5 secunde, iar autonomia promisă în ciclu WLTP va fi de 520 km. Plasarea în producţie a noului model electric va avea loc abia peste un an.
0
1,397
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!