Acesta e un Fiat Panda 4x4 clasic, care a ajuns să coste cât un Mercedes E-Class nou

3 Octombrie 2022, 22:06
Redacţia PiataAuto.md
E aproape de neconceput că un Fiat Panda 4x4 clasic, produs în 1985, poate costa azi cât un ditamai Mercedes-Benz E-Class nou, dar anume atât costă acest exemplar din SUA. Nu, nu e vorba de vreo maşină care ar fi aparţinut vreunei vedete, sau cu vreo istorie specială. E pur şi simplu o maşină restaurată frumos, într-o Edizione Limitata, adică ediţie limitată la momentul lansării sale. Şi costă 55.000 dolari SUA! Unde e explicaţia, deci?
Ei bine, parţial e în faptul că modelul Panda 4x4 e mult mai căutat de colecţionari decât Panda simplă din acea perioadă. Pentru că, dacă Panda era o maşină absolut banală, practică şi simplă, atunci la Panda 4x4 au lucrat ingineri consacraţi în ale offroad-ului. Italienii i-au contractat pe austriecii de Steyr pentru a le concepe sistemul 4x4, iar ăştia sunt aceeaşi oameni care au produs sisteme 4x4 pentru G-Class, inclusiv cei care l-au conceput, înainte de apariţia lui G-Class din 1979. Aşadar, se poate spune că oamenii care au dezvoltat G-Class-ul original, au lucrat şi la Fiat Panda 4x4.
De fapt, Fiat 4x4 a fost şi prima maşină din lume cu sistem 4x4 montat în combinaţie cu un motor transversal! În locul unei cutii de transfer cu demultiplicator de cuplu, inginerii au adăugat o treaptă cu raport mare în cutia de viteze, astfel încât în mod normal poţi folosi doar treptele 2-5, şi doar în offroad e nevoie să cuplezi treapta 1.
O anvelopă de rezervă a fost pusă sub capotă, ca la Niva. Iar motorul era iniţial unul de 1,0 litri, apoi a apărut şi un motor de 1,1 litri. Maşina şi-a păstrat esenţa de simplitate şi eficacitate în construcţie, şi tocmai de asta e atât de apreciată.
Şi cam toate exemplarele de Panda 4x4 sunt mult mai scumpe în zilele noastre, având preţul de 15-20 mii euro, dacă sunt în stare bună. Maşina despre care vorbim azi e una din SUA, însă, unde aceste maşini sunt şi mai rare, iar pe lângă asta e într-o ediţie specială, cu habitaclu verde şi elemente de design exterior tipice preferinţelor americane din anii 80. Practic, ea se dorea o maşină tinerească 4x4 în SUA, numai bună de luat la plajă şi în aventuri tinereşti.
Iar maşina a fost complet restaurată de un atelier pe nume Gulfblue Automobili. Este, deci, într-o stare ce aminteşte de maşina nouă, şi toate astea împreună i-au şi determinat preţul exorbitant.
Da, am ajuns la acel moment al lumii auto, cât o maşină clasică simplă în esenţă, dar cu câteva condimente picante în ea, a ajuns să valoreze ca o maşină premium nouă!
0
3,217
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!