Acestea sunt câteva camioane clasice, din dotarea pompierilor voluntari din Moldova

24 Octombrie 2022, 15:51
Redacţia PiataAuto.md
Unităţile de pompieri din Moldova au fost dotate acum câţiva ani cu camioane MAN, completate cu echipament austriac, iar despre aceste camioane moderne din dotarea pompierilor făcusem un reportaj încă la acel moment. Totuşi, pe lângă camioanele moderne, care ies cel mai des la intervenţii, pompierii din Moldova mai au în dotări camioane de demult, unele din care au devenit de-a dreptul modele clasice.
Unele din aceste camioane au fost dotate de serviciile de alte ţări celor din Moldova, altele au fost cumpărate cândva la mâna a doua şi pur şi simplu au servit vreme îndelungată. Şi e curios că unele din aceste camioane mai vârstnice se află în prezent în dotarea pompierilor voluntari din satele Moldovei.
Pentru mulţi ar fi o surpriză să afle, dar în Moldova avem peste 20 de asemenea detaşamente de pompieri voluntari şi de multe ori ele se dovedesc foarte eficiente în reacţionarea mai rapidă până la venirea întăririlor din detaşamentele mai mari.
În acest week-end, în satul Sireţi din raionul Străşeni a avut loc şi un festival al pompierilor voluntari, unde au participat atât profesioniştii din cadrul unităţilor IGSU, cât şi peste 100 de pompieri voluntari. Mai mult ca atât, au venit şi pompieri voluntari din Polonia, or Polonia e şi una din ţările care a oferit mai multe asemenea camioane şi echipamente pentru cei din Moldova.
Iar printre camioanele clasice de pompieri, surprinse ieri la eveniment, au fost şi câteva modele cunoscute Mercedes, dar şi un model mult mai puţin cunoscut şi mai rar de camion polonez Jelcz.
Din câte se pare e vorba de un camion Jelcz 325, care s-a produs între anii 1968 şi 1992. Acesta avea un motor diesel cu 6 cilindri, produs în Polonia pe baza unei licenţe de la British Leyland. Şi cu siguranţă e unul din puţinele, dacă nu chiar unicul, care există în Moldova!
Sursa foto: Geo Lupaşcu
1
1,340
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!