Audi lansează ultimul său model cu motor V10 fără turbine şi fără motoare electrice

4 Octombrie 2022, 16:23
Redacţia PiataAuto.md
Era luna octombrie 2021 când Audi lansa R8 V10 RWD, un model puritan cu motor V10 aspirat natural, de 570 CP, iar noi presupuneam că acel model va fi ultimul de felul său, cu un asemenea motor V10, fără turbine şi fără electrificare. La un an distanţă, în octombrie 2022, Audi lansează un alt model, numit R8 V10 GT RWD, despre care spune deja în mod oficial că e ultimul. Şi are o reţetă inginerească formidabilă!
E vorba de acelaşi motor V10, de 5,2 litri, care a rămas aspirat natural, dar care produce acum 620 CP! E cu 50 CP mai mult decât versiunea anterioară, deci! Mai mult ca atât, cei de la Audi au montat pe acest ultim Audi R8 şi o cutie de viteze nouă, cu dublu ambreiaj. Iar toate astea au făcut posibilă o acceleraţie de la 0 la 100 km/h de doar 3,4 secunde. Viteza de 200 km/h e atinsă în doar 10,1 secunde de la start. Iar viteza maximă ajunge la 320 km/h!
Maşina şi-a mai redus şi greutatea cu 20 kg, graţie unor elemente din fibră de carbon, şi mai sunt prezente şi alte câteva elemente de design menite s-o diferenţieze. Dar, însăşi ingineria va fi cea care o va diferenţia, iar reputaţia de a fi ultima versiune de Audi R8 V10, cu tracţiune spate şi reţetă clasică, o face un model demn de colecţionare chiar din start!
Mai mult ca atât, vor fi produse doar 333 de ultime asemenea R8 V10 GT RWD. Şi, deşi vor costa de la 225.000 euro în sus, cu siguranţă că se vor epuiza într-un timp scurt. Iar ulterior, peste ani, vom auzi despre aceste maşini scoase la lumina zilei din colecţii private, şi vândute la preţuri triple sau mai mult. Pentru că acest Audi e ultimul model glorios de la apusul unei epoci.
0
2,239
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!