Camion cu remorcă, răsturnat pe serpentinele de lângă Hânceşti, iar accidentele similare s-au îndesit în ultima perioadă

13 Octombrie 2022, 11:07
Redacţia PiataAuto.md
Serpentinele de lângă oraşul Hânceşti din Republica Moldova sunt o zonă renumită de curbe sinuoase, pe care şoferii din ţară o cunosc de decenii încoace, iar de mulţi ani buni această zonă e lată, are un carosabil bun şi e bine semnalizată. Totuşi, în ultimele luni numărul accidentelor cu camioane răsturnate aici în coborâre a crescut semnificativ, doar în ultima lună fiind raportate public minim 3 asemenea accidente.
Creşterea accidentelor e greu de explicat, deci, pentru că prin zonă nu s-au înrăutăţit condiţile de drum şi nu au apărut alţi factori externi care să sporească riscul. Se pare că pur şi simplu frecvenţa şoferilor de camion care nu ţin cont de severitatea curbelor şi mai ales de centrul de greutate al camionului lor, e mai mare. Astfel, camioanele ajung să coboare zona cu viteză prea mare, eventual să folosească retarderul, apoi iau curbele cu viteză prea mare şi fie îşi pierd aderenţa pe o punte, fie remorca cu centru de greutate prea mare trage întreg camionul spre exterior şi-l răstoarnă.
Un accident după exact acelaşi scenariu este şi cel produs astăzi cu un camion Volvo. Din fericire, şoferul a scăpat nevătămat, însă camionul şi remorca va avea de trecut prin reparaţii semnificative.
Sursa foto: Facebook / grupul GBM.Online
0
2,895
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!