Drumul de ocolire a localităţii Bahmut, ultimul segment de pe traseul Chişinău-Ungheni, a fost deschis circulaţiei

20 Octombrie 2022, 08:40
Redacţia PiataAuto.md
Epopeea reparaţiei capitale şi construcţiei parţiale a traseului Chişinău-Ungheni, începută încă în 2015, pare să ajungă în sfârşit la finalitate. Iar a fost deschis circulaţiei ultimul segment de drum, nou construit, de pe acest traseul. E vorba de drumul de ocolire a localităţii Bahmut din raionul Călăraşi, cu o lungime de 6 km.
Noul segment de drum ocoleşte astfel localitatea şi asigură o traversare mai directă a traficului pe traseul Chişinău-Ungheni. Acest sector are câteva podeţe, două intersecţii, un pasaj pietonal subteran, şi 100 de indicatoare rutiere, iar construcţia segmentului de 6 km a costat 10 milioane de euro, bani acordaţi sub formă de grant de Banca Europeană de Reconstrucţie de Dezvoltare.
La construcţia acestui drum s-au folosit 12 mii de tone de asfalt. Autorităţile prezente ieri la inaugurare, dar şi reprezentanţii companiei care a efectual lucrările au declarat că, deşi circulaţia este deja permisă pe noul sector de drum, timp de două săptămâni se vor mai face lucrări la ultimele detalii, după care segmentul de drum va fi inaugurat oficial. Odată cu circulaţia pe acest segment nou de drum, teoretic şi drumul din Chişinău spre Iaşi poate trece pe aici, fiind mai scurt cu câteva zeci de kilometri faţă de traseul folosit mai des în prezent, prin vama Leuşeni-Albiţa.
0
2,192
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!