Komatsu lansează un excavator electric, cu baterii, pregătit să muncească zi şi noapte pe şantiere

20 Octombrie 2022, 11:08
Redacţia PiataAuto.md
Propulsia electrică se instalează tot mai dominant şi în zona utilajelor de construcţie şi acolo, de fapt, ea ar fi putut avea cea mai rapidă ascensiune, întrucât multe din utilajele maşini au deja motoare electrice pentru propulsarea funcţiilor de bază, doar că energia era generată de motoare diesel imense. Prin urmare, rezolvarea problemei constă în înlocuirea generatorului diesel cu baterii suficient de capabile cât să menţină productivitatea. Japonezii de la Komatsu anunţă acum un asemenea excavator nou electric, echipat cu baterii de la compania americană Proterra.
Noul model de excavator, din clasa de 20 de tone, va fi arătat public săptămâna viitoare la o expoziţie de utilaje de construcţie din Munich, Germania, dar primele informaţii au fost deja publicate. Astfel, excavatorul îşi păstrează toată funcţionalitatea obişnuită pe baza circuitelor hidraulice verificate în timp, japonezii alegând să nu schimbe aceste circuite cu zeci de electromotoare, care ar putea ceda mai uşor. Doar că pompele pentru aceste circuite hidraulice sunt propulsate electric.
Puterea sistemului de propulsie electrică a excavatorului e de doar 167 CP, însă cuplul e unul suficient pentru operaţiunile excavatorului. Sursa de energie a noului Komatsu e un set de baterii de 451 kWh.
În mod normal, energia electrică stocată în bateriile excavatorului e suficientă pentru operarea între 5 şi 9 ore. Nu se specifică deocamdată, însă, timpul de încărcare nu e specificat. Totuşi, cei de la Komatsu spun că noul excavator fa funcţiona atât de silenţios, încât se va încadra în limitele legale de zgomot pentru a lucra şi noaptea în multe ţări ale lumii, astfel încât va putea fi folosit în ture, iar lipsa zgomotului din cabină îi va menţine mai puţin obosiţi şi pe operatorii excavatorului.
0
1,499
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!