Noi marcaje şi indicatoare de neînţeles în Moldova, cu benzi care te ghidează spre accident

5 Octombrie 2022, 10:03
Redacţia PiataAuto.md
După ce acum două săptămâni vorbeam despre mai multe indicatoare şi marcaje absurde instalate în Chişinău, noi asemenea exemple apar din nordul ţării, din oraşul Drochia. Aici există o stradă sens unic şi două benzi, doar că aceste benzi direcţionează circulaţia într-un mod absurd, iar marcajele de neînţeles sunt repetate şi de indicatoare. Deci, cineva s-a gândit de două ori cel puţin la această schemă de circulaţie.
Astfel, banda stângă impune deplasarea înainte sau la dreapta. Banda dreapta impune doar deplasarea înainte sau la stânga. Deci, de pe banda stângă nu se poate vira la stânga, iar de pe banda dreaptă nu se poate vira la dreapta. Conform acestor indicatoare şi marcaje, cei de pe banda stângă ar trebuie să intersecteze banda dreaptă şi să vireze spre dreapta, iar cei de la banda dreaptă să intersecteze banda stângă şi să viteze la stânga în intersecţie. Sună complicat şi absurd? Bineînţeles, pentru că e absurd, or, dacă maşinile ar circula aşa, ar fi direcţionate inevitabil spre accidente.
Dacă ne citesc cei de din Drochia, ne-ar putea oferi în comentarii mai multe informaţii despre această situaţie şi despre cum o tratează şoferii de acolo. Cert e că drumarii şi cei care au aprobat asemenea scheme au creat o nouă perlă rutieră în Moldova.

Sursa foto: Facebook / grupul GBM.Online
0
2,494
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!