O reţea de prize pentru încărcarea maşinilor electrice din Moldova îndeamnă şoferii să nu-şi încarce bateriile în orele de consum de vârf

20 Octombrie 2022, 20:42
Redacţia PiataAuto.md
O reţea de prize pentru încărcarea maşinilor electrice din Moldova, EV Point, îşi îndeamnă clienţii proprietari de automobile electrice să nu-şi încarce bateriile la maşini în orele de vârf, pentru a ajuta la evitarea suprasolicitării reţelei naţionale de electricitate.
Pentru că Ucraina nu mai exportă electricitate în Republica Moldova de o săptămână, reţeaua electrică a Moldovei e solicitată până spre capacitatea sa maximă în orele de vârf în această perioadă, iar guvernul îndeamnă cetăţenii să reducă consumul mai ales în orele de vârf, seara şi şi dimineaţa.
Apelul reţelei este unul foarte motivat tehnice, or, puterea livrată unei singure maşini electrice la o staţie publică de 22 kW, de exemplu, echivalează cu puterea folosită de circa 75 de apartamente la orele serii (câte 300 W consum momentan, media generală fiind de obicei de 100 W). Iar dacă vorbim de o priză fast charge de 150 kW, o singură priză livrează o putere folosită de obicei de 500 de apartamente (300 W consum momentan).
Reţeaua care a venit cu această recomandare indică şi orele cele mai favorabile pentru încărcarea maşinilor electrice, în această situaţie — de la 22:00 la 07:00 şi de la 10:00 până la 18:00.
0
970
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!